Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziwny objaw,jak skrecam kierownica w czasie jazdy jak i na postuju niema róznicy w kora strone czuje delikatny opór i przeskok.Dzis autko podlewarowałem i problem zginoł,przejechałem sie było git,ale po pewnym momencie wsytsko wróciło do normy??Moze jakies sugestie.Swoznie wymineiłem z gumami+końcowki drązkow kierowniczych.
Opublikowano

Sprobuj naciagnac pasek od pompy wspomagania. Jezeli to nie pomoze to sprawdz ilosc plynu od wspomagania (albo zrob to odwrotnie) i czy nie jest spieniony. Jezeli jest spieniony to jest to oznaka zapowietrzonego ukladu.

Jezeli to nie pomoze to rozgladaj sie za druga pompa wspomagania

Opublikowano
Mysalałem jeszcze nad wymiana płyna,co do paska to ide go naciagnac,zas plyn w zbiorniczku niewyglada na spieniony.
Opublikowano
Witam! Spotkalem sie z tym i byla zapowietrzona przekladnia ale po czasie okazalo sie ze pompa pchala powietrze a wiec pompe wymienilem i super ale u ciebie to niekoniecznie pompa!
Opublikowano
Pasek jest wpozadku,aco do plynu wymienie i wtedy zobaczymy jak sytuacja wyglada.Tak na marginesie jak odpowietrzyc pompe.moze faktycznie co s jest nie tak z nia
Opublikowano

Witam

Uruchom silnik i poskrecaj kilksa razy kierownice do oporu w lewo i w prawo.

A tak na marginesie ,czy plyn jest spieniony?,Bo to jest pierwszy objaw zapowietrzenia.

pozdrawiam