Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy więc oczekuję wyrozumiałosci.

Mam pytanie - jak odróżnić V8 3 litrową od V8 4 litrowej. W swoim autku mam 3,0l i ostatnio wymieniałem paski. W sklepie okazało się ,że symbole potrzebnych pasków są od 4,0 natomiast do 3,0 są zupełnie inne.

I jeszcze jedno pytanie - czy awaria przepływomierza może mieć tylko wpływ na zwiększone spalanie - obroty, prześpieszenie ok.

Dzieki za pomoc!

Opublikowano

Paski do 3.0l i 4.0l są takie same - pewnie popatrzyli na 3.0l M30 i 4.0l (M60) i dlaego tak wyszło - coś "słaby" ten sklep ;)

Awaria przepływomierza, może mieć wpływ na zużycie paliwa ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Chyba tylko brzmieniem.

Ktoś pisał kiedyś że 3.0 i 4.0 brzmią podobnie.

Ale tak nie jest, 4.0 grzmi, 3.0 słychac chrpanie w tle.

Opublikowano

brzmia bardzo podobnie - kolega ma 540 e34 i moja brzmi grozniej - wiec mysle ze to kwestia indywidualna ... a np 530 kolegi z innego forum ( z łodzi ) brzmi jak m3 - ale pewnie cos ma nie tak z wyfukiem ( po czesku wydech :mrgreen: )

generalnie bez sprawdzenia numerow silnika albo jezdzie probnej nie odroznisz .....

Opublikowano
ale pewnie cos ma nie tak z wyfukiem ( po czesku wydech :mrgreen: )

.....

:lol: :lol: :lol: :lol: oplulem monitor :lol: :lol: :lol: :lol: