Skocz do zawartości

E39 - NOWA pompa progowa paliwa TI AUTOMOTIV - Głośna praca.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Miałem zamontowaną pompę paliwa Pierburg z numerów wychodzi że była ona z 2007 roku (samochód jest z 1999rp.), zmieniłem na nową ponieważ miała ciśnienie 3,4 n biegu jałowym, a po przyciśnięciu spadało nawet to 2.6 więc kupiłem nową w InterCarsie a nowa to: Bosch a na niej pisze TI AUTOMOTIVE (cena ok 700 zł).

Niestety pompa stara jak i nowa głośno pracuje, po za tym ciśnienie jest teraz na jałowym ok 3,65 natomiast nie spada poniżej 3,4 bara.

Wymieniłem także pompkę paliwa w zbiorniku, niestety nic to nie dało. - Pompa nowa, głośno pracuje, ciśnienie max 3.7 bara.

Pompka nie dotyka karoserii wiec raczej nie powinna z tego powodu buczeć.

Proszę o jakieś sugestie co mogę jeszcze sprawdzić.

Opublikowano

Kolego a czy po wymianie ogranicznika pompa może przestać tak głośno pracować?

Ta pompa po prostu BUCZY !

Czy ogranicznik może dopuszczać do tego że ona musi cały czas pracować, przez co się męczy i buczy???

Czy odrazu reklamować pompę paliwa??

Opublikowano
Ta pompa po prostu BUCZY !

jak buczy to reklamuj.

Niestety Ti automotive sa to polskie pompy, wiec nikogo nie powinno dziwic :}

Opublikowano
Mogę ci tylko powiedzieć witaj w klubie wy... .....ych przez producentów tanich zamienników.Ja ostatnio po wymianie pompy paliwa u kolegi cieszyłem się jej pracą przez 1,5 godziny!!!!!! A o jej wyciu to już nie chce mi się pisać. Co do producenta twojej pompy powiem ci,że u kolegi w warsztacie leżą dwie paliwa i trzy progówki w kolejce do reklamacji.Paranoja.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ogólnie to trochę dużo zapłaciłeś za tą pompkę, rok temu za Ti A. płaciłem 530pln.

Ti A. to to samo co pierburg, czy oryginał - Ti A. przejęło pierburga w 2002 albo 2003 roku, więc wydaje mi się że te pompki powinny w miarę nienagannie chodzić.

Opublikowano

Koledzy ogólnie TI AUTOMATIV mam napis na pompie ale jest to BOSCH. Pytanie jest tylko jedno :) Czy reklamować jeśli buczy i ją słychać i zażądać zwrotu pieniędzy a wziąć pompę oryginalną PIERBURGA za 700 zł? Czy po prostu zażądać wymiany na nową.

Kolejne pytanie czy jeśli buczy to producent może stwierdzić że jego pompy tak chodzą i to normalny dzwięk? - Wprawdzie to dobra firma więc??

I czy TI AUTOMATIV BOSCH i PIERBURG to to samo?? NIE CHCE KUPIC KOLEJNEJ POMPY ŻEBY BUCZAŁA JAK TA.

Czy pompa PIERBURGA (Ti Automativ napis na pompie), Boscha (Ti Automativ napis na pompie) to będzie to samo? Czy to zupełnie inne produkcje bo bosch to polska a Pierburg to Niemcy. :) Czy tak jest?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ogólnie TI AUTOMATIV mam napis na pompie ale jest to BOSCH

TZN? Jak pisze Ti A. to jak może być bosch?

wziąć pompę oryginalną PIERBURGA za 700 zł?

Napisałem ci wyżej że teraz to się nazywa Ti A., bo pierburg został przejęty.

A cena 700pln to chyba z dostawą na marsa. :roll:

jeśli buczy to producent może stwierdzić że jego pompy tak chodzą i to normalny dzwięk?

Może, ale nie musi. Jak jest sprawna a buczy to nie sądzę że ja zareklamujesz. Ogólnie ciężko takie pompy reklamować.

czy TI AUTOMATIV BOSCH i PIERBURG to to samo?

Czytałeś wyżej to co pisałem? Ti A. przejęło pierburga, więc tak, przy czym teraz podpisują się swoją marką.

Bosch to inna firma.

Ti A. to coś polsko-niemieckie, a bosch to niemiec, tyle że i tak połowa gratów robiona jest w chinach.

Opublikowano

Kolego nie masz racji bo kupiłem pompę w pudełku BOSCH i jest to pompa od firmy bosch a w pudełeczku mam pompę TI AUTOMOTIVE więc nie masz racji, może bosch też dołączył do tego teamu??

Pompę kupiłem w INTERCARSIE, więc w pudełku mi nie podmienili.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pokaż mi, gdzie na tej pompie pisze bosch? Nie chodzi mi o naklejke, jak pisze Ti A. to taka jest pompa, koniec kropka.

Jedyne na co się zgodzę, to że jeden producent sprzedaje pompy innego w swoich opakowaniach, tak jak to robi ruville, a w tym przypadku zrobił tak bosch, dał tylko swoją naklejkę i pudełko.

Opublikowano

raczej bosch prowadzi dystrybucję pomp Ti.

Czyli ktos jest przychylny tej marce, to kupuje pompe Boscha, w srodku jest Ti, ale na licencji Boscha.

Tak samo poduchy pod silnik mozna było kupić Febiego bodajże, a w srodku siedziało Corteco.

Czy to oznacza ze to poduchy Febi? Niee! :)

Opublikowano

Czyli kolego TI Automotive od BOSCHA to zupełnie coś innego jak TI AUTOMOTIVE od Pierburga? Czy to zupełnie to samo? Podkreślam że w pudełku pierburga cena jest +198 zł więcej :) Bo nie wiem czy żądać wymiany czy zwrotu pieniędzy i kupić PIERBURGA.

A w pudełku siedzi TI AUTOMOTIVE - zarówno od Boscha jak i Pierburga :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mam wrażenie że nie czytasz nic, z tego co piszę... :duh:

Pierburga już nie ma :!:

Masz Ti A. Tylko. Nic więcej.

Bosch sprzedaje taką samą pompę pod swoją marką, jest to dokładnie to samo co zwykłe Ti A.

Zwykłą pompe Ti A. kupisz za ok 500pln, a za taką samą z napisem bosch na pudełku płacisz 200pln więcej.

Opublikowano

Aha to rozumiem o co chodzi, więc nie ma sensu przepłacać i trzeba kupować zwykłą pompę TI AUTOMOTIVE i tyle :)

Moja strasznie buczy w samochodzie i ma ciśnienie 3,6 bara, więc wyciągam ją i reklamuję. Nie do pomyślenia żeby pompa tak głośno pracowała !

Jeszcze jedno pytanie bo widziałem pompy TI Automotive Germany i TI Automotive POLAND czy jest tu jakaś różnica?

Opublikowano

Ale powiem Ci, ze moja też buczy jak dam na zapłon.

Moze nie jak transformator pobliskiej rozdzielni, ale słyszę wyraźnie jak pracuje.

Oczywiscie po uruchomieniu samochodu tej pompy juz nie slychac, bo silnik zaglusza, wiec moze oceniasz to buczenie na wyrost i pompe masz calkiem OK

Opublikowano
A jaki masz silnik kolego? U mnie jak odpale 3.0D i bym wyłączył wentylator to jej dzwięk jest bardzo wyraźny :) Wręc buczy :) POprzednia tak nie buczała :)
Opublikowano
no to muszę reklamować widocznie bo u mnie jak jadę i słucham radia to ją cały czas słyszę jak buczy. masakra.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.