Skocz do zawartości

ale sie nasmialem co to jest do czego to moze byc ...?? :)))

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sluchajcie jaja jak berety ,,,podjechalem na parking chcialem sobie wlac plyn dos pryska ,,, i zoaczylem ze wyskoczyla rura kltora idzie z chlodnicy prosto do pojemnika filtra powietrza i pozniej z niego juz na gary ,, zreszta slabo ale widac to na rysunku ,,, i chcialme ja wsadzic bo wyskoczyla od strony filtra powietrza ,,spadla z tego kolnierza na opakowaniu filtra i cowidze ,,, :))))))) widze ze wsadzoony w ta rure jest dekiel od puszki po farbie ..:) i to czerwonej calowicie zatkana do zera .. ja nie wiem jak filtr bral to powiewtrze ,,, ma ktos pomysl poco to moglo byc zrobione ?/ wyjac ja ?/:)) hahah help :)) a czy przypadkiemja nie mialem jakos mniej mocy skoro byl dolot powietrza zapchany ?? FOTA PONIZEJ

http://img218.imageshack.us/img218/3569/fota254ea.jpg

[/code]

,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano
Wydaje mi się że to często używany "SPOSÓB" przez fachowców od gazu na problem z gaśnięciem samochodu gdy przy wcisnięciu sprzęgła samochód jeszcze się toczy i przez wlot powietrza sam wtłacza powietrze do silnika. Niektórzy fachowcy uważają że najlepiej zatkać wlot, silnik sobie poradzi, właściciel nie zauważy a kasa zarobiona. :mrgreen:
Opublikowano
Wydaje mi się że to często używany "SPOSÓB" przez fachowców od gazu na problem z gaśnięciem samochodu gdy przy wcisnięciu sprzęgła samochód jeszcze się toczy i przez wlot powietrza sam wtłacza powietrze do silnika. Niektórzy fachowcy uważają że najlepiej zatkać wlot, silnik sobie poradzi, właściciel nie zauważy a kasa zarobiona. :mrgreen:

jezeli to to to co wyjac czy zostawic a silnik nie dostaje przez to ?? wiesz najlepsze to to ze teraz to nie zdawalo sprawy poprostu byla zdjeta ta rura i nic sie nie gasilo ,,, to co .. moze pojezdzic ze zdjeta rura ,, jesli nie bedzie gasilo to wyjac co ?? a straty mocy nie ma przez to ,,, ??

Opublikowano
No właśnie ze zdjętą rurą silnik zasysał powietrze spod maski i nie było wtłaczane "na siłę" przez wlot w atrapie. Wyjmij dekiel, załóż rurę i sprawdż jak się zachowuje. Jeśli instalacja LPG jest OK to napewno bez "zaślepki" będzie lepiej.
Opublikowano
No właśnie ze zdjętą rurą silnik zasysał powietrze spod maski i nie było wtłaczane "na siłę" przez wlot w atrapie. Wyjmij dekiel, załóż rurę i sprawdż jak się zachowuje. Jeśli instalacja LPG jest OK to napewno bez "zaślepki" będzie lepiej.

a jak ja mam to check ,, przerzucic na gaz i zostawic ??czy jechac na jedynce czy coi zrobic ,,, ?? czy na luzie,, ??a jak ten kapel ma sie do moacy silnika ??

Opublikowano
Oczywiście to patent gazowników. Nie mogli się połapać gdzie silnik łapie "lewe" powietrze przez co nie mogli go dobrze wyregulować, więc najłatwiej po prostu zatkać dolot i niech silnik łapie powietrze przez nieszczelności. Jeśli dostaje za mało powietrza to po prostu robią dziury w tym "dławiku" i szafa gra, a komoda tańczy :dance: . A tak poważnie- uruchom go na benzynie i ręką zatkaj tę rurę od filtra. Jeśli silnik zgaśnie to ok. Jeśli nie to poszukaj gdzie zasysa lewe powietrze. Jak to ustalisz to podjedź do dobrych gazowników i niech to porządnie ustawią.
Wodzik
Opublikowano

no co za k,,, ped..... niech ja tam tylko pojade teraz ,,, bedzie na kolanach to robil...co za ,,, ale mi cisnienie zroiliscie teraz... zembami bedzie go wyjmowal.. jeszce powiedzcie ze bierze powoietrze bo gdzuies jest dziura specjanie zrobiona tak ??.... musze isc sie przejsc ,,,jeszce mi tylko powiedzcie ze przez to cos ie moze z siloiinike stac i ze jest spade, paramertow przez to ...?? juz po kolesiu ,.,,,

az se musze piwo wyjac ...

Oczywiście to patent gazowników. Nie mogli się połapać gdzie silnik łapie "lewe" powietrze przez co nie mogli go dobrze wyregulować, więc najłatwiej po prostu zatkać dolot i niech silnik łapie powietrze przez nieszczelności. Jeśli dostaje za mało powietrza to po prostu robią dziury w tym "dławiku" i szafa gra, a komoda tańczy :dance: . A tak poważnie- uruchom go na benzynie i ręką zatkaj tę rurę od filtra. Jeśli silnik zgaśnie to ok. Jeśli nie to poszukaj gdzie zasysa lewe powietrze. Jak to ustalisz to podjedź do dobrych gazowników i niech to porządnie ustawią.
Opublikowano
to powiedzcie czy przez to ze jest zatkane tam moga byc jakies spadki parametrow silnika ?? i jak mam szukac gdzie bierze powietrze bokiem jesli bierze ...?? pozdrawiam
Opublikowano

Jeśli zatkasz dolot to nie spadną parametry silnika? Lewego powietrza najłatwiej szuka się samostartem. Doprowadzasz dolot do porządku jak ma być fabrycznie, zapalasz silnik na benie i pryskasz lekko samostartem na dolot na złączki itd. (tylko tak żeby nie brał normalnie samostartu - przez filtr powietrza) jeśli w jakimś momencie zauważysz lekki wzrost obrotów, tzn. że trafiłeś na nieszczelność i tendy silnik bierze powietrze.

Gaziarze zatykają dolot na IIgen. żeby samochód nie gasł gdy puścimy na luz przy większej prędkości.

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Jeśli zatkasz dolot to nie spadną parametry silnika? Lewego powietrza najłatwiej szuka się samostartem. Doprowadzasz dolot do porządku jak ma być fabrycznie, zapalasz silnik na benie i pryskasz lekko samostartem na dolot na złączki itd. (tylko tak żeby nie brał normalnie samostartu - przez filtr powietrza) jeśli w jakimś momencie zauważysz lekki wzrost obrotów, tzn. że trafiłeś na nieszczelność i tendy silnik bierze powietrze.

Gaziarze zatykają dolot na IIgen. żeby samochód nie gasł gdy puścimy na luz przy większej prędkości.

to w takim razie nie ma mozliwosci skoro ja am 2 generacje zeby pozbyt sie tej zattyczki tak ,, bo jelsi ja wyjeme to napewno bedzie gasl ?? ale to jaeis dziwne bo w zestawie inastalcji gazowej jako nie ma oryginalnej zatyczki do filtra ,, tylko musilei wsadzic kapsel po puszczce od farby ,,, to moze to jest kwestia tego ze nie umieja ustawic tego co ??

Opublikowano
Nie spotkałem się nigdy z "zatyczkami" miałem IIgen. w poprzednim samochodzie i nie miałem niczego takiego. Wiem, że gaziarze ograniczają dolot np. zdejmując rurę prowadzącą do puszki filtra żeby pęd powietrza nie zdusił silnika ale nie spotkałem się z zatkaniem dolotu jeszcze w taki sposób jak piszesz dla mnie to jest rzeźba gaziarzy. A samochód pracuje normalnie czy są problemy?
Opublikowano
Nie spotkałem się nigdy z "zatyczkami" miałem IIgen. w poprzednim samochodzie i nie miałem niczego takiego. Wiem, że gaziarze ograniczają dolot np. zdejmując rurę prowadzącą do puszki filtra żeby pęd powietrza nie zdusił silnika ale nie spotkałem się z zatkaniem dolotu jeszcze w taki sposób jak piszesz dla mnie to jest rzeźba gaziarzy. A samochód pracuje normalnie czy są problemy?

nie no normlanie wszystko bylo ,,, ja bym bym o tym dalej ne wiedzial gdybym nie zauwazyl ze rura mi spadla z filtra i zakladajac ja zobaczylem ze tam jest conieco ...:)

Opublikowano

fazer napisał:

mogłeś nawet nie wiedzieć, że miałeś takie cudactwo włożone, dlatego, że o wielellepszym patentem od owego dekielka jest włozenie gąbki - lepiej się formuje, przepuszcza częściowo powietrze, można ją dobrze schować!

lukasz ra - nie wiem czy jak zajedziesz z tym wyjetym dekielkiem do gazowni to sie przyznają? Może jakoś tak zrobić, żeby znależź to przy nich, a jak będą wperać, że tak ma być to niech Ci pokażą w specyfikacji instalacji takie cwańcyki!! :duh:

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
fazer napisał:

mogłeś nawet nie wiedzieć, że miałeś takie cudactwo włożone, dlatego, że o wielellepszym patentem od owego dekielka jest włozenie gąbki - lepiej się formuje, przepuszcza częściowo powietrze, można ją dobrze schować!

lukasz ra - nie wiem czy jak zajedziesz z tym wyjetym dekielkiem do gazowni to sie przyznają? Może jakoś tak zrobić, żeby znależź to przy nich, a jak będą wperać, że tak ma być to niech Ci pokażą w specyfikacji instalacji takie cwańcyki!! :duh:

nie nie ja pojade tam wponiedzialek wezme go za chabety :) i sam to zrobi ... albo wyciagne i powiem ze mi sie dlawi i niech ustawiaja i bede stak patrzal im na rece i wtedy beda sie meczyc z tym ... juz ja ich urzadze ,,, ajak nie zrobi to ise sprawdzi czy sie da zamknac maske razem z nim w srodku :)))

Opublikowano
fazer napisał:

Nie sądze, przegrzebałem całą instalację bo wiem jakie triki stosują :D

Opublikowano
Jak się ma dekielek do mocy silnika? Naklej sobie na usta plaster, a potem przebiegnij 100m najszybciej jak potrafisz, poczujesz róznicę.
Opublikowano
Jak się ma dekielek do mocy silnika? Naklej sobie na usta plaster, a potem przebiegnij 100m najszybciej jak potrafisz, poczujesz róznicę.

no to wg ciebie ma czy nie ,,,?? to jest dziwne porownanie bo ja bym oddychal nsem chyba ze bym mial katar ..:)))) nie no na powaznie ,, to jak myslisz ,,, myslisz ze ma....??

Opublikowano

No to kur....a ...piiiiiiiiiiiiip , piiiiiiiiiiiiip , piiiiiiiiiiip . :mad2: :mad2: :mad2:

Ja bym nie wytrzymał nerwowo. Ja Cie Lukaszra nie podpuszczam ale ty zrob z nimi porządek :mlotek: :mlotek: :mlotek: :mlotek: :mlotek:

images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF
Opublikowano
No to kur....a ...piiiiiiiiiiiiip , piiiiiiiiiiiiip , piiiiiiiiiiip . :mad2: :mad2: :mad2:

Ja bym nie wytrzymał nerwowo. Ja Cie Lukaszra nie podpuszczam ale ty zrob z nimi porządek :mlotek: :mlotek: :mlotek: :mlotek: :mlotek:

ja proponujemy zebys przeczytal z wczoraj moj post , az wyszedem na dwor i poszedlem na piwo ,,, bo mnie cisnienie bok prawie urwalo :) ,,, w poniedzialek tam pojade bedzie gęsto napewno ,, jakjuz pisalem wczesnije sprawdze czy da sie zamknac maske w nim w sordku ..:) ... w poniadzialek z rana ich nawiedze ,,, i napisze wam czty sie doomknela cy nie ,,, :) ))))) )))

Opublikowano
ZATKANIE DOLOTU MA OLBRZYMI WPŁYW NA PRACE SILNIKA :!: :!: :!: :twisted:

mhhh a w sesie mocy czy w sesie rownosci pracy ,,?? a mam go polamac czy tylko poswiesic za ,,, jądra ...? :)

Opublikowano

ja proponujemy zebys przeczytal z wczoraj moj post , az wyszedem na dwor i poszedlem na piwo ,,, bo mnie cisnienie bok prawie urwalo :) ,,, w poniedzialek tam pojade bedzie gęsto napewno ,, jakjuz pisalem wczesnije sprawdze czy da sie zamknac maske w nim w sordku ..:) ... w poniadzialek z rana ich nawiedze ,,, i napisze wam czty sie doomknela cy nie ,,, :) ))))) )))

Heh kiedyś też tak reagowałem ale nie ma sensu mścić się na swoim zdrowiu za głupotę innych :mad2:

Jedź do nich i powiedz, że znalazłeś jaką puszkę w dolocie i pokarz im to zasugeruj, że to chyba nie jest prawidłowy montaż, postrasz rzeczoznawcą, prawami konsumenta i wielką aferą niech to zainstalują jak ma być albo oddają kasę wtedy podziała :twisted:

Opublikowano
u mnie nie jest "zapchany" dolot, ale mam problemy jak dojezdzam do skrzyzowania i wciskam sprzeglo to raz konretnie zafaluje silnik i obroty sie stabilzują .. jakbym dolot z przodu wykrecil do srodka samochodu, zeby powietrze brał spod maski to czy bedzie lepiej i czy to bedzie mialo jakies znaczenia dla spalania czy dla mocy na gazie czy tez na pb ?????
Opublikowano
u mnie nie jest "zapchany" dolot, ale mam problemy jak dojezdzam do skrzyzowania i wciskam sprzeglo to raz konretnie zafaluje silnik i obroty sie stabilzują .. jakbym dolot z przodu wykrecil do srodka samochodu, zeby powietrze brał spod maski to czy bedzie lepiej i czy to bedzie mialo jakies znaczenia dla spalania czy dla mocy na gazie czy tez na pb ?????

Która generacja instalki? Jeśli masz drugą gen. i wykręcisz dolot do środka to nie będzie gasł przy większych prędkościach jak wyrzucisz na luz, ale z tym dojeżdżaniem do skrzyżowania to chyba kwestia regulacji miałem podobnie i wystarczyła drobna korekta ustawień. Wiadomo, że na Pb osiągi się pogorszą.

Jeśli masz sekwencję to nie musisz nic robić z dolotem wystarczy regulacja.