Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej witam wszystkich na forum, pewnie dostane zaraz reprymendę, ale nie udało mi się znaleźć wszystkich odpowiedzi w jednym temacie. jaką konfiguracje "pakietu startowego" polecalibyscie dla nowo zakupionej bawarki.

Nowy nabytek to e91, m47, 320d z DPF, 2007

Moj strzał to:

- filtry: olej, paliwo, kabina

- usuniecie dpf - z przeczytanych wątków wnioskuje ze lepiej usunąć programowo i zapomniec

- świeży olej

- płyn hamulcowy???

Jaka jest możliwość sprawdzenia stanu turbiny? Czy jak podaje do Aso lub umowie się z jednym z polecanych kolegów na forum od diagnostyki będą w stanie to sprawdzić czy trzeba wyjmować?

Z chęcią przyjmie krytykę / wszelkie sugestie.

Dzięki!

Opublikowano

Po co wycinać DPF skoro może on być jeszcze w dobrym stanie?

Najlepiej podjechać do kogoś z DISem, żeby wymusił jego wypalanie.

Z pakietu startowego to proponuję jeszcze sprawdzić opony.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano

generalnie to pojedz to dobrego mechanika i on Ci wszystko sprawdzi włącznie z hamulcami, tarczami, zawieszeniem itp. i będziesz wiedział co wymienić dokładnie, a oleje to wymień tak i tak.

Poproś go jeszcze o letnie powietrze do kół :mrgreen:

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano
"usuniecie dpf - z przeczytanych wątków wnioskuje ze lepiej usunąć programowo i zapomniec" - po co :?:

"Jaka jest możliwość sprawdzenia stanu turbiny?" - rura od turbiny w góre i patrzeć luzy :think:

Z tego co czytalem opinie sa takie zeby sie tego pozbywac - w razie awarii trzeba wymieniac, korzysci jezdnych/ekploatacyjnych nie ma zadnych (oprocz ochrony srodowka ;)), a tane ustrojstwo nie jest. Jak to jest - jesli filtr padnie to mozna wtedy go usunac czy trzeba 'reperowac'?

Po co wycinać DPF skoro może on być jeszcze w dobrym stanie?

Najlepiej podjechać do kogoś z DISem, żeby wymusił jego wypalanie.

Z pakietu startowego to proponuję jeszcze sprawdzić opony.

Tak zrobie. Oponki mam jakies wilosezonowe wiec w 'pakiecie startowym' tez pojawi sie jakies wieksze kolko z 'normlanymi' oponami.

ja bym jeszcze chipa na start zrobil :-)

Chip bedzie, ale chce chwile pojezdzic autem zeby miec pewnosc ze wszystko jest ok zanim mocniej go zaczne eksploatowac.

Opublikowano

Podjedź do kogoś z kompem niech wymusi wypalanie, jak to nic nie da wtedy można go spokojnie wycinać.

Mnie już serwis straszył wymianą za 7 tys., dzięki czemu przy kupnie udało się zbić z ceny, a sprawę rozwiązało wypalanie za pomocą DIS`a.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg