Skocz do zawartości

piszczący NOWY pasek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam nastepujacy problem, jakis miesiac temu wymienilem pasek wielorowkowy, wraz z napinaczem hydraulicznym i rolkami, tydzien temu mialem awarie samochodu, poszla uszczelka pod termostatem i pasek wraz z wszystkimi rolkami został zalany plynem z chlodnicy, po 3 dniach pasek zaczął piszczec, to nawet nie jest piszczenie tylko cos w rodzaju "cykania", odgłos ustaje jak silnik nabierze temteratury, ale jak troche ostygnie to dalej to slychac, pryskałem specyfikiem do paskow ale nic nie pomoglo. w sumie to juz chyba 3 pasek ktory wymieniłem, za kazdym razem po kilku miesiacach zaczyna wydawac ten sam dzwiek.dziwna sprawa.Prosze doradzcie cos
Opublikowano
  • Autor
dodam ze wymienilem pasek na CONTITECH, jest to samochod 320d rok 1999
Opublikowano
Czasami problemem jest łożysko w które dostała się woda. Bardzo szybko się wyrabia i zaczyna bić. Wraz z biciem liniowość napędu pasowego zostaje zachwiana i pasek zaczyna piszczeć na tak niestabilnej rolce. Musiałbyś posprawdzać po kolei czy któraś rolka nie wydaje dźwięku zużycia.
Opublikowano
  • Autor
problem w tym ze juz wczesniej mialem taka sama sytuacje byl ten sam dzwiek, kumpel mi doradzil zebym jeszcze razm wymienil pasek i o dziwo nastała cisza, jak raka odjal, wtedy byl spokoj na kilka miesiecy
Opublikowano

Khem. Podobno tylko oryginal jest wiecznie cichy w tym aucie.

Ma jakis tam meszek dodatkowy czy cos.

Sprawdzales wszystkie rolki i napinacz?

Opublikowano
  • Autor
napincz wymieniony, rolki tak samo, pojechalem dzisiaj i kupilem z tego wszystkiego nowy pasek i przestał piszczec;p temat do zamkniecia
Opublikowano

Jak nie kupiles z ASO to daj mu pare miesiecy i znowu zacznie.

Podobno taki urok maja te paski :). Jest o tym na forum bo czytalem kiedys.

Opublikowano

Witam,

ja swego czasu wymieniałam wszystko co mogło mieć związek z piszczeniem, tzn. koło pasowe, rolki, napinacze, paski Conti. Trochę kasy poszło w błoto żeby się przekonać, że trzeba kupić ORI pasek w ASO. Do dnia dzisiejszego żadnego pisku nie ma. Polecam wszystkim

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja też kupiłem ori pasek a i tak zdarza mu się zapiszczeć czasami przy gaszeniu motoru.

--

nelson

--

pozdrawiam

nelson

Opublikowano
Nelson zamontuj przepustnice gaszącą to problem pisku i nadwyrężenia silnika przy gaszeniu zginie.
Opublikowano

Yoshimura01

Właśnie od jakiegoś czasu brałem to pod uwagę, ale odpuściłem temat ze względu na próbę sprzedaży auta.

Widzę jednak, że zainteresowanie e46 3.0 w dieslu, w automacie i jeszcze kombi jest zerowe, więc chyba powrócę do tematu.

--

nelson

--

pozdrawiam

nelson

Opublikowano

Jest zerowe, jesli chcesz za ten samochod 35 tys zl.

Za odpowiednie pieniadze do rocznika i stanu sprzedasz wszystkoe. Niektorzy szukaja tylko diesla 3.0 i tylko tourgina. Automat to dla mnie np minus.

Opublikowano

Tylko, że ja nie chcę 35tyś. a średnią cenę z otomoto. Chodzi o to, że nie ma nawet 1 telefonu, nic.

--

nelson

--

pozdrawiam

nelson

Opublikowano

A ile chcesz? Tak z czystej ciekawosci.

Oglaszales sie tu na forum? Jak masz jakas aukcje wklej prosze.

Opublikowano

I 27,500 to srednia cena otomoto?

Za 31tys w tej chwili moge miec E90 320d z 2006/2007r. Za 39tys szatyn sprzedaje E60 530D.

Nie obraz sie, ale jak dasz tam 24 tys to na pewno ludzie beda dzwonic.

Opublikowano

Dokładnie ja 2 miechy temu swojego turasa 2003 wystawiłem za 17 i zero tel.Poszedł za 15 w godzinę.Polak nie kupi za cenę gdzie jest tego pełno,tylko szuka okazji.Mi akurat nie zależało na bujaniu się z autem pół roku.Jak chcesz szybko sprzedać zjedź do minimalnych za ten rocznik.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

No cóż... w sumie to podejrzewałem, że tak się skończy całe to sprzedawanie auta.

Obniżę cenę i zobaczymy czy będą chętni.

--

pozdrawiam

nelson

Opublikowano
Ladne auto szkoda że nie wiedziałem prędzej pewno byśmy się dogadali w lutym kupiłem coś takiego 2 litry za 25 tysi ale też piękne :D
Opublikowano
No cóż... w sumie to podejrzewałem, że tak się skończy całe to sprzedawanie auta.

Obniżę cenę i zobaczymy czy będą chętni.

Kolego, to jest zycia. Ludzie chcieliby tyle ile te auta kosztowalo rok, dwa temu.

Teraz wyszedl nowy model, E90 polecialo na leb i E46 razem z nim. 27,5tys to juz prawie 30tys. Za troche ponad 30tys idzie kupic E90.

Takie sa po prostu fakty. Jakbys mial w coupe to na pewno bys wzial 27,5tys. Za sedana w manualu moze tez.

Do tego dochodzi fakt, ze napalency szukaja z Mpakietami, a Ty masz ta zawieche na moje oko dziwna troche. 330d z reguly siedzi nizej, a u Ciebie jakby zawieszenie bylo z X-a.