Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej. Czy warto ufac czujnikom klockow hamulcowych ? Mam do zrobienia Chorwacje a czujniki z tylu wyswietlaja mi ze moge jeszcze zrobic 13 000 km. Robic czy zaufac czujnikom i zrobic po powrocie ?
318D E91 N47 Touring 2008r.
Opublikowano

Mój samochód właśnie stoi na wymianie hamulców. Tydzień temu pokazywał 14.000 na tyle, po zrobieniu 2 tyś km od razu wywalił komunikat na czerwono, że klocki natychmiast do wymiany.

Pierwszy raz mnie zwiódł, zazwyczaj był bardzo precyzyjny a zmieniałem już 3 razy z przodu hamulce oraz 2 razy z tyłu, teraz idzie 3-cia wymiana na tyle. Być może to efekt mojej pozornej oszczędności. Zawsze wymieniałem klocki razem z tarczami, jednak wyjątkowo z tyłu ostatnim razem zmieniłem same klocki i bardzo szybko poleciały.

Pozdrawiam

Opublikowano
Zrób tak jak pisał kolega Pablo294. Oceń na oko ile ich zostało. Ostatnio komputer pokazywał mi, że mam do wymiany 13k...by nagle zrobiło się 4500km + mocne szuranie klocków :)
Opublikowano

Witam!

Wg. Komputera klocki przód mają jeszcze 15 tyś km a tył 23 tyś..

nie przeszkadza to komputerowi wyświetlić komunikatu że już są jednak do wymiany :)

Opublikowano
komp kompem,ale ludzkie oko to ,to ludzkie oko.Komputer ma nam pomagać a nie decydować-także lepiej zrobić małą inspekcje i spac spokojnie :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:
icon4.png