Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na początek może mała informacja dla forumowiczów z używanymi autami.

Posiadam Bi-xenon, dziś zmieniłem w nim żarniki które siedziały od 2005 roku ( 207k przebieg ) i różnica w oświetleniu jest kolosalna,

naprawdę polecam!

Druga kwestia - Zauważyłem dopiero teraz że jedna soczewka w ogóle mi nie działa, tzn. nie poziomuje się i jedna

lampa świeci wyżej, druga niżej i jest błąd ''Cornening Lights''.

Czy ktoś wie coś na ten temat? bo coś słyszałem że to typowa usterka i może z nią walczył ?

Chętnie poproszę o sugestie i opinie.

Opublikowano

Witaj,

na początku zacznij od podłączenia komputera w celu zdiagnozowania usterki. Na 90% masz do wymiany moduł skrętu świateł. Z wymianą poradzisz sobie sam, natomiast później trzeba zakodować moduł a z tym już to jakiegoś ogarniętego człowieka co zajmuje sie BMW :)

Pzdr.

Opublikowano

Kup nowy, masz gwarancję i pewność - przede wszystkim, że kupujesz część NIE KRADZIONĄ. :cool2:

Moduły są dwa - oba takie same.

U siebie wymieniałem tylko w prawej lampie. Pisałem o tym, także w archiwum temat powinieneś znaleźć ;)

NR OE: 63127189312

Pzdr.

Opublikowano

Pozycja nr 3

http://realoem.com/bmw/diagrams/p/z/306.png

Wymiana jest banalnie prosta, wystarczy odkręcić nadkole i masz dostęp.

Pzdr.

Opublikowano

Witam, dziękuje za odpowiedzi.

Kupiłem nowy moduł i dałem znajomemu do wymiany w prawej lampie ( bo lewa się poziomowała )

Teraz coś dziwnego się dzieje, bo wygląda na to że lewa lampa, ktora byla ok - teraz się nie poziomuje.

Błąd cornening lights pozostał.

1. Tak ma być do zakodowania?

2. Znajomy oszust ?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Zakoduj moduły LSMC, RSMC oraz FRM i wszystko wróci do normy... :cool2:
Opublikowano

Dziękuje za odpowiedz, jeżeli jednak kolega mógłby jeszcze odpowiedzieć na pytanie ''czy tak powinno być po wymianie modułu ? '' i to myślę że będzie wszystko..

Ewentualnie kto w Zachodnio Pomorskim ( szczecin ) sie tym zajmuje :)

• Zarejestrowani
Opublikowano
raz na dwa miesiące ja :norty: A na stale jest jeden chlopak gdzies na Komuny Paryskiej z tego co pamietam ale on sie tyka raczej starszych modeli

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Blad nie jest zwiazany z kodowaniem. Mozesz wymienic oba moduly na nie zakodowane i bledu nie bedzie. Blad oznacza brak komunikacji z modulem. Mi po wymianie modulu padl drugi po 2 dniach. Bedziesz musial kupic drugi modul najprawdopodobniej.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam. Wymienilem 2 moduly. Blad cornering nadal jest.

Jedna soczewka działa góra - dół / lewo prawo, natomiast druga tylko góra - dół.

Teraz kodowanie?

Opublikowano

Sorki za 3 ppp ale jest masakra z tymi modułami.

Dziś miałem jechać na programowanie, a chyba padł nowy moduł bo w ogóle się nie poziomuje od wczoraj.. to jest chore