Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam mały "problem" ze skrzynią a mianowicie biegi wchodzą dosyć ciężko,wczoraj zmieniłem olej i jest tak samo (olej dextron II) nic nie zgrzyta tylko sama praca lewarka jest taka. Oglądałem skrzynię od spodu wszystko jest ok. skrzynia jest sucha olej jak już wcześniej pisałem był a więc Co ??? ....pozdro....
Opublikowano

Jakie objawy na zgaszonym silniku , jeżeli na zgaszonym silniku biegi wchodzą lekko to ;

-możesz mieć zapowietrzone sprzęgło

-kończy się pompka sprzęgła

Opublikowano
Dokładnie jest tak że powiedzmy rano auto zimne wsiadam i jadę biegi wchodzą w miarę ale czym dłużej auto chodzi tym gorzej i biegi wchodzą coraz ciężej. A czy silnik pracuje czy nie nie ma to znaczenia bo jest tak samo. pozdro...
Opublikowano

Kiedy zmieniałeś płyn hamulcowy ? W miarę nagrzewania silnika płyn jak jest stary to może tracić swoje właściwości i nie wysprzęglisz wtedy porządnie ( a co ciekawsze wcale nic nie musi zgrzytać)

Jakie dokładnie olej zalałeś , ja zmieniłem na Vaivoline dexstron III i skrzynia chodzi jak nowa , wcześniej zalałem jakieś badziewie dexstron II i też był cyrk z biegami.

Opublikowano
O ile się nie mylę był to Dextron II ale nie pamiętam jakiej firmy bo wyrzuciłem pojemnik. Czerwony kolor i stary który spuściłem też był czerwony. Pytanie czy był taki jak powinien być? ...pozdro...
Opublikowano
Dexstron III też jest czerwony , spec od skrzyń stwierdził , że powinien iść D III, bo podobno jest rzadszy. Skrzynka chodzi do dziś, a ledwo mogłem bieg wrzucić.. Ja płaciłem we wrześniu 28zł za litr wchodzi 1,1l i nalewałem strzykawką