Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Po wcześniejszym usunięciu błędów powrócił momentalnie 83 crankshaft.. Objawy typowe dla tego błędu pozostają jak były. Po wyciągnięciu czujnika nie stwierdziłem uszkodzeń mechanicznych.

Proszę o szybką informacje czy istnieje inna możliwość(przepustnica itd) która może powodować objawy typowe dla j/w czyli obniżona moc do 3000 RPM, szarpania, gaśnięcie na wolnych obrotach, niskie obroty(400 RPM)??

Wolę się upewnić przed kliknięciem kup teraz :)

Dziękuję z góry za info.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli wyszedł Ci błąd uszkodzenia czujnika mimo iż skasowałeś ten błąd dalej - jest to do wymiany czujnik.Myślisz,że czujnik może być tylko uszkodzony mechanicznie na zewnątrz?-a w środku?Zaczynasz kombinować z przepustnicą zamiast wymienić czujnik.
Opublikowano

Spokojnie.. Czujnik kupiony, czekam na przesyłkę. Co do tego kombinowania.. Hmm.. Od 2 mechaniorów usłyszałem że mimo takich jednoznacznych objawów nie można być pewnym na 100 % że to czujnik pomimo jego błędu w INPA.. :?: Z ich skąpej celowo relacji uniemożliwiającec samonaprawę :) wynikać by mogło że to inne powody mogą wpływać na wyskoczenie tego błedu pomimo że sam kabel jest ok.. Oczywiście może to tylko woda na młyn a może coś w tym jest.. Nie mam ochoty zostaiwać tam auta na tydzień celem dochodzenia krok po kroku przyczyny więc najpóźniej za dwa dni wymienię i się przekonam..

Mam pytanie czy po wymianie należy skasować błędy, odłączyć aku aby zrobić reset kompa?

Dzięku za dop.

Pozzdrawiam.

Opublikowano
Nie musisz nic rozłączać. Taki błąd skasuje się sam, pozostanie tylko informacyjny ślad po tym błędzie w pamięci shadow który możesz sobie wykasować w innym terminie.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589