Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem ze komputer nie steruje mi pompa paliwa. Podmienilem na inny o tych samych numerach ale dalej to samo. Co dziwne po podpieciu pompy na krotko na moim kompie samochod odpala a na nowym kompie juz nie. Mam e36 z 94 roku.

Nasuwają sie moze komus jakies pomysly?

Opublikowano
Ja szukałbym problemu nie w komputerze a zasilaniu pompy tj.kable lub przekaznik może alarm był dokładany i ktoś zrobił odcięcie na pompę i też przekaznik mógł paść.Ale obstawiam przekaznik pompy paliwa przy skrzynce bezpieczników lub przerwę na kablach.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano

MOje e36 jest 01/1994. Wiem ze to nie idzie sygnal od kompa bo nie ma masy podawanej na pinie 1. Co ciekawe dzisiaj doszedlem to tego -->jak probuje odpalic samochod i on zaskakuje to pompa sie odzywa... Ale dlaczego nie po przekreceniu kluczyka? Aha i nie da sie polaczyc z nim przez kompa diagnostycznego.

Po drugie, złozylem dzisiaj glowice i reszte gratow. Ustailem rozrzad tak jak powinien byc iii ?... [BAD] samochod wogole nie wchodzi w obroty, jezeli juz zaskoczy to lapie 200 obrotow pyrka pyrka i zdycha. Tak jakby nie chodzil na wszystkei gary. Moze jakos inaczej zaplon ustawic? Wczesniej byl ustawiony o wiele wczesniej i jakos chodzil. Ale na 3 gary. Teraz po prawidlowym ustawieniu nie chce praktycznei wogole dzialac... Jakies rady? bo ja osobisciejuz sie poddaje...

Opublikowano
A widzisz.. to wiele wyjasnia... słabe to rozwiazanie. W takim razie dziala... Ale komp musi byc jakos uwalony bo pali na 3 gary a juz wszystko inne wykluczylem.
Opublikowano
jezeli w tym modelu pompa ma startowac po odpaleniu to jest okej, na krotko tez zwieralem ale nic to nie zmienialo w pracy silnika
Opublikowano
Skoro chodzi to sprawdż jej wydajnośc jeszcze czy pompuje tyle ile trzeba.Takie pyrkanie na wolnych o dużo za wolnych obrotach znam doskonale i gaśniecie od razu po dodaniu gazu ... Może ta pompa chodzi ale nie stwarza odpowiedniego ciśnienia i silnikowi zwyczajnie brakuje paliwa.. zrób test wydajności tej pompki.
Opublikowano
Pompa jest nowa, dopiero dzialala. A po odpaleniu jak pyrka to zadnej reakcji na gaz. Doslownie. Odpinalem czujniki pokolei i kurcze jak odpiolem od walka rozrzadu to nic sie nie zmienilo, jak odpialem od walu to momentalnie zgasl i nie dalo sie odpalic. Moze to ten czujnik?
Opublikowano
Pompa jest nowa, dopiero dzialala. A po odpaleniu jak pyrka to zadnej reakcji na gaz. Doslownie. Odpinalem czujniki pokolei i kurcze jak odpiolem od walka rozrzadu to nic sie nie zmienilo, jak odpialem od walu to momentalnie zgasl i nie dalo sie odpalic. Moze to ten czujnik?

A było by bardzo ciekawe jak by silnik pracował z odłączonym czujnikiem walu...

Wszystko jest ok.

Opublikowano
chodzilo mi o czujnik polozenia walka rozrzdu. A pompa BMW oryginalna. Tylko samej pompy bym sie nie czepial, bo wczesniej dzialala dobrze.