Skocz do zawartości

Nie chodzi na wszystkie gary po deszczu... pomocy :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opiszę całą sytuację:

Kupiłem autko tydzień temu we wtorek, były upały i wszystko działało elegancko, kilka dni temu jak zaczęły się ulewy zaczął się problem. Już po pierwszej nocy gdy bardzo padało wsiadam do auta, odpaliło za drugim razem ale szarpało go na boki tak wyczuwalnie, i gdy wrzucałem Drive (skrzynia automat) to albo ledwo chodziło niskich obrotach albo czasem nawet gasło przy lekkim dodaniu gazu. Gdy trzymam go powyżej 1,5 obr. to chodzi równiutko i normalnie, jest moc i wszystko, ale na automacie nie da się cały czas trzymać nogi na gazie jak wiadomo, gdy auto się zagrzeje do temperatury optymalnej to chodzi całkowicie normalnie i normalnie zapala itd... Sprawdziłem cewki, wszystkie suche przy świecach itd... Auto obecnie stoi u mechanika i mnie straszą że to głowica, nie chce mi się w to wierzyć za bardzo... Ale może jednak? jakieś sugestie? Mam w niedziele trase 300 km i boje się jechać troche, co robić chłopaki??? POMOCY...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W takich i innych przypadkach auto podłącza się pod komputer z INPĄ.

Wróżenie z fusów nic nie da,można dużo rzeczy wymyślać... :nienie: