Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, chcę polakierować zderzak i być może maskę - mam bardzo dużo mikroodprysków i strasznie mnie irytują. Walczyłem dotąd cierpliwie lakierem-korektorem i polerką ale dałem za wygraną bo kropek są tysiące; na czarnej karoserii, przy białym podkładzie wygląda to słabo.

Gdzie to zrobić w Warszawie, możecie polecić jakieś dobre miejsce? Myślałem o super-plus (http://www.super-plus.pl/). Któryś z Was w innym wątku wspominał że to zakład jego znajomego. Czy macie jakieś doświadczenia z tym miejscem? Nie szukam cenowej okazji, chcę to zrobić u kogoś kto się zna, ma dobry sprzęt i dobrze dobierze lakier.

Opublikowano
Dołączam się do pytania. Mam do malowania zderzak przód. Tak jak Koledze wyżej zależy mi na jakości. Z linku wydają się profesjonalni ?
www.scooterkingz.pl
Opublikowano
Dołączam się do pytania. Mam do malowania zderzak przód. Tak jak Koledze wyżej zależy mi na jakości. Z linku wydają się profesjonalni ?

tym bardziej jak spojrzysz w galerii jakie fury robili

• Członkowie klubu
Opublikowano

Ja się przymierzam do naprawy otarcia zderzaka, ale mam też kilka odprysków na masce.

Wybieram się tu: http://www.s-plus.pl, może ktoś robił tam naprawy bo ich oferta wygląda bardzo ciekawie.

Opublikowano

Tak się składa że ja robiłem - naprawę i lakierowanie progu. Rozdarłem próg na krawężniku. Trzeba go było zdjąć, zespawać na gorąco (plastik) i polakierować. To było ca. 1,5 roku temu, zapłaciłem 550 zł. Jestem umiarkowanie zadowolony, tzn. efekt końcowy jak ktoś nie wie gdzie patrzeć jest dobry. Nie do końca spisali się na detalach - próg mi przy przednim kole delikatnie odstaje (pewnie jakąś spinkę wyłamali), może 0,5 cm. Dodatkowo kolor lakieru - czerń dobrana ok, ale jak otworzysz drzwi i spojrzysz na próg "od góry" to na ori progu jest błyszczące wykończenie, a na tym malowanym - matowe (tak jakby od tej górnej wąskiej strony nie pomalowali bezbarwnym lakierem). To jest jednak detal, patrząc na zamknięty samochód z boku/przodu/tyłu pod względem koloru i połysku wszystko jest ok.

Robiłem też kiedyś u nich ozonowanie w środku i mycie silnika (z groupona), tutaj usługa bez zarzutu.

Kiedyś szukałem opinii o SPlusie i mają mieszane. Mocno rozbudowują ostatnio sieć i te franczyzowe lokalizacje które wypączkowały różnie trzymają jakość. Kiedyś gdy były to jedynie dwie lokalizacje w Wwie to podobno było dużo lepiej. Teraz masówka.

BTW ich cena za malowanie zderzaka identyczna jak w tym super-plusie który podałem w pierwszym poście.

Opublikowano

ra1406, na ile wycenili Ci malowanie zderzaka? Pytałem ostatnio o to w Bawarii na Czerniakowskiej i miły pan zastrzelił mnie kwota 1500 zł.

Pozdrawiam

Mariusz

Pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano
740 PLN brutto. W Bawarii oczywiście będzie drożej bo oni na 99% nie robią tego sami tylko zlecają podwykonawcy i dorzucają swoją kosmiczną marżę za to że Cię miła Pani na recepcji powita.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Temat zrealizowany w Super-Plus na Woli. Oddałem auto we wtorek na malowanie zderzaka i maski, odebrałem wczoraj wieczorem. Na ten czas dostałem samochód zastępczy "w cenie". Cenowo lepiej niż SPlus (zapłaciłem za zderzak 740 PLN brutto, maska cennikowo to 900 PLN - w Splusie zderzak tak samo, maski nie sprawdzałem). Na pierwszy rzut oka - jestem mega zadowolony :jawdrop: , samochód wygląda jakby właśnie wyjechał z salonu :dance: Dobór koloru/odcienia lakieru perfekcyjny, nawet dostałem trochę na własny użytek gdyby trzeba było zamalować jakiś odprysk w przyszłości.

Dzięki forumowiczowi mmw za rekomendację. :cool2:

Opublikowano
Oddałbym do nich, ale chce zawieźć sam zderzak tak aby im samochodu nie zostawiać. Ma ktoś wskazówki jak zdjąć przedni zderzak ?
www.scooterkingz.pl
Opublikowano
Oddałbym do nich, ale chce zawieźć sam zderzak tak aby im samochodu nie zostawiać. Ma ktoś wskazówki jak zdjąć przedni zderzak ?

Prosta operacja. Tu znalazłem DIY do pre-lci, w LCI (jeśli masz) przypuszczam że jest bardzo podobnie (np na dole powinno byc 7 wkretow a nie 6, zgodnie z ostatnim postem na cytowanej stronie):

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=426084

• 1 rok później...