Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Też używam tej siatki przy nogach pasażera ale CB nie wożę na stałe w aucie.
Opublikowano

Widziałem zamontowane CB w małym schowku po lewej stronie, zaraz obok przycisków "asystenta pasa" ostrzeżenia przed kolizją" itd.

Bardzo fajne to wygląda. Oczywiście schowek można normalnie zamknąć i nie kłuje po oczach walające się CB.

"Demokracja: Mówisz co chcesz, robisz co ci każą" - Geoffrey Berry
Opublikowano
już kiedyś pisałem o montażu cb radia w mojej F11. Ja wyrzuciłem gaśnicę z pod fotela i wsunąłem tam radio, mocując je na szybko złączki do szkieletu. radio trzyma się sztywno. Antena na magnesie w narożniku dachu z kątową regulacją, przez co pomimo krzywizny dachu jest prosto pochylona do tyłu. Kabel puszczony przy uszczelce wchodzi za lampę, gdzie jest wywiercona dziura i założone specjalne gumowe przyjście. Dalej za poszyciem, pod fotelem tylnim i listwami, kabel wychodzi pod fotel. Zasilanie w końcówce kątowej jest pociągnięte z zapalniczki z tyłu i schowany w konsoli środkowej. Nic nie widać, nic nie razi, prawie jak z fabryki, a na pewno lepiej niż zrobiłby to serwis BMW ;) wrzucę zdjęcia na spokojnie...
Opublikowano
Może nie posiadam F10, ale jak kupiłem F30'stke to stałem przed podobnym problemem. Proponuję wam pomyśleć nad radiem Lafayette Venus. U mnie jest to tak zamontowane, że jednostka jest pod fotelem kierowcy, a w "gruszce" mam całe sterowanie i głośnik.
Opublikowano
Widziałem zamontowane CB w małym schowku po lewej stronie, zaraz obok przycisków "asystenta pasa" ostrzeżenia przed kolizją" itd.

Bardzo fajne to wygląda. Oczywiście schowek można normalnie zamknąć i nie kłuje po oczach walające się CB.

Jak cb radio może fajnie wyglądać?

Opublikowano

Wszystko jest ładnie schowane i niewidoczne

CB ma zdejmowany panel. Reszta część radia znajduje się pod kolumną kierowniczą.

Osobiście nigdy bym nie założył CB do F11 i anteny na dach, ale propozycja dla tych co chcą mieć CB warta uwagi !

http://img829.imageshack.us/img829/5928/f5eb.jpg

http://img405.imageshack.us/img405/3214/fgrx.jpg

"Demokracja: Mówisz co chcesz, robisz co ci każą" - Geoffrey Berry
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
powiem idealne miejsce stworzone na CB:)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Miałem w E60 zamontowane w tym schowku po lewej. Tam pasowało tylko wsunąć linkolna i to po demontażu klapki zamykającej. W F10 mamy ten schowek dużo obszerniejszy. rzeczywiście linkoln daje sie schować tak, że mozna go w nim zamknąć i auto nie zdradza posiadania CB. bebechy można ukryć za deską kokpitu, kwestia tylko podpięcia do głośnika. Mnie jednak przestałą sie podobać antena na limuzynie. Dotąd była mocowana na naklejce i magnesie do klapy bagażnika, kabel przytrzaskiwany uszczelkami między szyba a kalpą. Było b. ok poza tą anteną i kablem. Zastanawiam, sie, czy położenie bata anteny wewnątrz pod tylną szybą da możłiwośc odbioru? Jeżeli kiepską to zrezygnuję z CB całkowicie.
  • 1 rok później...
Opublikowano

A jak przeprowadzenie przewodów? Zasilanie to jeszcze ok, ale kabel antenowy? Wycinanie w schowku większego otworu, czy ciach i nowa wtyczka po przełożeniu?

Skąd zasilanie dociągacie?

Głowix
Opublikowano

W poprzednim XC 60 miałem właśnie tego Albrechta z odłączanym panelem.

Generalnie ok , ale głośnik był wbudowany w skrzynkę która była schowana

pod fotelem i słyszalność była słaba , do tego brak w gruszce wyświetlacza

kanałów robi problem jeśli panel jest też schowany.

Aktualnie w X5 mam Lafayette Venus , antena rozłączana w schowku

bagażnika z lewej strony , skrzynka radia schowana w tunelu środkowym ,

a mikrofon w schowku.

Od strony technicznej , nic nie powiem , montaż robiła Firma zajmującą

się tematem CB.

Opublikowano

Antena jest rozłączana w schowku. Sama antena fizycznie

jest schowana w kołe zapasowym.

Jak potrzebuję podłączam w schowku i antena ląduje na dach .