Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Posiadam następujący problem w E46 320d. Autko jeździ normalnie gdy jest powyżej 1/4 paliwa w baku i na liczniku powyżej 170km do przejechania.

Gdy komputer pokazuje 170km i mam 1/4 gaśnie. Co może być tego przyczyną??

Co mogę sprawdzić?? Jak mogę to sprawdzić??

Pozdrawiam

Opublikowano
Zatankuj do pełna wtedy i zobacz ile wejdzie, żeby wykluczyć błąd pomiaru wskaźnika. Następnie jeśli wejdzie tylko ~50l to trzeba szukać przyczyny. Tzn wymienić filtr paliwa i sprawdzić wydajność pompki progowej w przypadku M47N 150PS.
Opublikowano

Sprawdź w ukrytych funkcjach licznika ile pokazuje pływak z jednej i drugiej połowy baku. Dokładnie test nr 6

6.0 - poziom paliwa dla lewego i prawego czujnika (np.101201 oznacza 10.1 lewego 20.1 prawego)

W ten sposób będziesz wiedział, czy nie uszkodziła się pompka paliwa, przelewająca paliwo z jednej połówki do drugiej. Standardowe uszkodzenie w baku dzielonym w autach tylnonapędowych. Ogólnie przy połowie baku po odpaleniu powinieneś zauważyć przelewanie się z lewej połówki do prawej, dlatego normalnie paliwo powinno zostać przelane z lewej do prawej, gdy masz mniej niż 1/4 baku.

Opublikowano
Koledzy jak sprawdzić tą pompę progową, ew czy jest możliwość w inpie i która to wartość bo po podłączeniu mam coś takiego na biegu jałowym

http://img109.imageshack.us/img109/5285/ty0.png

W 320d przedliftem nie masz pompki podprogowej, tylko w baku.

Opublikowano
ja mialem uszkodzony plywak w baku, pokazywalo ze zostalo 1/4 baku a auto nie palilo, wez auto na staje i zatankuj do pelna, jesli wejdzie kolo 60l znaczy bak byl pusty jesli nie to tak jak trandolf pisze.
Wiele serc,jedno bicie,BMW ponad zycie.