Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie. Może ma ktoś pojęcie albo wie jak zamontowane są głośniki w podsufitce w e91

Mam głośniki śrubki tyle że po zdjęciu podsufitki w miejscach montaży są prostokątne dziury wielkości 8mmx14mm

nie wiem w co wkręcić śruby mocujące głośniki. Głośniki oryginalne śruby też ale w serwisie nie wiedza jak nakrętka tam powinna iść. Na schemacie nie widać

dzięki za wszelkie podpowiedzi.

Opublikowano
mają ale moze nie montowali sami. Jak nie ma w co wkrecic to moze da sie tam zrobic jakas customowa podkladke z mdfu? wrzucisz zdjecie jak to wyglada?
Opublikowano
wolałbym oryginalną nakrętkę tyle że w serwisie nie wiedza która to. Tam jest wszystko przygotowane są otwory z odpowiednim rozstawieniem we wzmocnieniu poprzecznym dachu tyle że są one prostokątne wymiarów około 9mmx14mm profil jest zamknięty wiec nakrętka musi być wciskana w ten otwór. Śrubki do nakrętki to torx z gwintem M6
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam kłopot z wysłaniem wiadomości prywatnej zatem napiszę tutaj:

Chciałbym sie jeszcze dowiedzieć o sposób przeprowadzenia wiązki do głośników w podsufitce. Którędy ona biegnie? Musze ja położyć.

I jak wyglądają te glosniki? To sa średnie tony? Miejsca wydaje sie bardzo mało, zakładam zatem ze te glosniki sa mało wydajne w porównaniu do reszty.

I tu mam kluczowe pytanie. O ile tweetery wyniosą mnie jakieś 200 zł co jest sporym ale nie kosmicznym wydatkiem jak na zadowolenie pasażerów jadących z tylu (co ma miejsce raz na 3 miesiące-najcześciej jeżdzę sam). O tyle zakup głośników w podsufitce to wiekszy wydatek. Teraz tylu wcale nie słyszę, jako kierowca, czy te glosniki w podsufitce cos do przedniej sceny wnoszą czy słychać je dopiero przy ustawieniu np 70% na tyl?

Czyli czy inwestycja warta jest zachodu?

Opublikowano

Myslę ,że bez sensu .

Lepiej zakupić zestaw L7 do E91 - jest na allegro za 1900 zł i dopiero to będzie grało .

Ja aby mieć jako taki dzwięk przestrzenny w aucie to daję balans na tył na 50% wskażnika i wtedy słychać dzwięk ze środka auta i jest bardziej czysty i przyjemny dla ucha a nie tylko wycie z przodu i basy pod tyłkiem :wink:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

Nie zrozumieliśmy się. Mam Logic7 od e90. Brakuje mi jedynie głośnikow w podsufitce i tweeterów w tylne drzwi.

Pytanie czy te głośniki wpływają na całe scenę czy tylko tylną.

I czy mogę zamontować tweety z wersji Hi-Fi do swojego Logica. Czy to się nie gryzie.

Opublikowano
Mam kłopot z wysłaniem wiadomości prywatnej zatem napiszę tutaj:

Chciałbym sie jeszcze dowiedzieć o sposób przeprowadzenia wiązki do głośników w podsufitce. Którędy ona biegnie? Musze ja położyć.

I jak wyglądają te glosniki? To sa średnie tony? Miejsca wydaje sie bardzo mało, zakładam zatem ze te glosniki sa mało wydajne w porównaniu do reszty.

I tu mam kluczowe pytanie. O ile tweetery wyniosą mnie jakieś 200 zł co jest sporym ale nie kosmicznym wydatkiem jak na zadowolenie pasażerów jadących z tylu (co ma miejsce raz na 3 miesiące-najcześciej jeżdzę sam). O tyle zakup głośników w podsufitce to wiekszy wydatek. Teraz tylu wcale nie słyszę, jako kierowca, czy te glosniki w podsufitce cos do przedniej sceny wnoszą czy słychać je dopiero przy ustawieniu np 70% na tyl?

Czyli czy inwestycja warta jest zachodu?

Wiązka idzie tylnym słupkiem z lewej strony obok innych kabli które idą np. do anteny itp.

Co do głośników to głośniki są wystarczająco wydajne inne od zwykłych są płaskie grubości około 0,5cm prostokątne wielkości coś około 15x25cm może trochę mniejsze musiałbym zmierzyć (o ile się nie mylę są to głośniki elektrostatyczne)

Jeśli będziesz miał cały komplet, doprogramowany wzmacniacz L7, włączony przy odsłuchu Surround to uwierz mi że efekt jest. Nie musisz wtedy słuchać przy ustawieniu 70 % na tył. U mnie dźwięk jest zbalansowany.

Co do ceny to ja swoje kupiłem za dokładnie 200 zł u kolesia który nie wiedział co z nimi zrobić a szukałem tak jak Ci wcześniej pisałem u tych co sprzedają podsufitki z otworami. Towar mało chodliwy jak kupowałem śrubki w serwisie nie wiedzieli co to jest.

Opublikowano

Jeżeli ktoś posiada takie głośniki na tył (do e91)to ja jestem zainteresowany ,ostatnio założyłem w swoim aucie logic7 i brak jest tylko tych w podsufitce głośników .Oczywiście w rozsądnej cenie .

Ogólnie z przodu mam w drzwiach indywidual (ze zwrotnicami )i w konsoli centralnej indywidual dwudrożny ,w tylnych drzwiach twittery i sredniotonowe logic7.Gra to nawet fajnie ale słychać jakby środek (czyli głośnik centralny) był głośniejszy.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ta nakrętka do której się wkręca śrubkę trzymającą głośnik to taka blaszka . Sama śruba ma gwint jak wkręt do drewna ( trochę podobna jak te co trzymają nadkola - plastik do plastiku ) .

Przynajmniej tak jest w mojej e39 z DSP .