Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W moim E61 występuje S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG czyli sportowe dostosowanie podwozia lecz chciałbym je zmienić na zwykłe ponieważ przy trasach jakie pokonuję jest ono dla mnie męczącę :)

Co muszę kupić żeby się za to zabrać ? czy wystarczą tylko amorki i sprężyny ?

Jeśli ktoś chciałby się zamienić to też jestem chętny :)

Opublikowano

Nie wiem czy jest sens coś zmieniać. Według mnie różnica między sportowym dostosowaniem, a zwykłym zawieszeniem jest nieznaczna. Główna różnica to taka,że samochód jest niższy na oko o 1 może 2 cm.

Większy wpływ na komfort będzie mieć chyba rozmiar opon i typ.

Opublikowano
Potwierdzam, też mam S226A i po wymianie opon na zwykłe (nie run-flaty) komfort jest porównywalny ze standardowym zawieszeniem.
Opublikowano
opony mam nie runflat-y 245/40/18 na ori felgach, poprzednio miałem E39 w touringu też na 18' z oponami 235/40/18 i komfort jazdy był o wiele lepszy tutaj normalnie czuje jak mi wnętrznościami od czasu do czasu zatrzęsie :?
Opublikowano

Witam.

Ja natomiast polecam 225/55 R 16. Michelina są miękaśne i dzięki temu nie czuję żadnych dołków. Podobno też jest to rozmiar najbardzej zalecany przez BMW, choć może do wersji z zawieszeniem sportowym idzie inaczej. Ja mam właśnie takie i do standardowej jazdy w zupełności wystarczają.