Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, jakis czas temu wymienilem sobie fotele na sportowe. Mam auto pre-lci, ale fotele sa z modelu lci. Dopiero teraz znalazlem czas zeby zmienic boczki, no i okazalo sie ze po wymianie boczka w drzwiach kierowcy nie dziala mi regulacja lusterek. Panel jest identyczny wtyczka pasuje bez problemu. Szyby dzialaja, tylko lusterka nie. W czym jest problem? Przepialem z powrotem stary boczek, dzialaja ok... Lusterka mam skladane, fotochromatyczne.
Opublikowano

Odezwij się do kolego Prmax, z tego co pamiętam ktoś miał już ten problem i po numerze seryjnym modułu sterowania okazało się, że mimo takiego samego wyglądu mają one różne funkcje.

Podejrzewam, że na realoem też da się sprawdzić jakie funkcje posiadają oba moduły.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Poszycia drzwi, które kupiłeś najprawdopodobniej pochodzą z auta, które nie posiadało lusterek sterowanych przez LIN_BUS, dlatego panel sterujący szybami i lusterkami nie do końca działa.

Zamontuj swój stary panel lub kup odpowiedni dla Twojej wersji pojazdu...

Panel demontuje się bez konieczności zdejmowania tapicerki drzwi...

Gdybyś miał problem z demontażem panela sterującego, odezwij się po moim urlopie...

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano

Temat opanowany. Przełożyłem panel ze starego boczka. Dla potomnych: panel trzymany jest czterema metalowymi zaczepami (po dwa na stronę --> zdjęcie). Wystarczy nacisnąć na zaczepy z jednej strony i wysunąć panel do góry.

http://img6.imageshack.us/img6/3320/panelsterowaniaszyb.jpg