Skocz do zawartości

[E90] boczki - elektryka lusterek prelci i lci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, jakis czas temu wymienilem sobie fotele na sportowe. Mam auto pre-lci, ale fotele sa z modelu lci. Dopiero teraz znalazlem czas zeby zmienic boczki, no i okazalo sie ze po wymianie boczka w drzwiach kierowcy nie dziala mi regulacja lusterek. Panel jest identyczny wtyczka pasuje bez problemu. Szyby dzialaja, tylko lusterka nie. W czym jest problem? Przepialem z powrotem stary boczek, dzialaja ok... Lusterka mam skladane, fotochromatyczne.
Opublikowano

Odezwij się do kolego Prmax, z tego co pamiętam ktoś miał już ten problem i po numerze seryjnym modułu sterowania okazało się, że mimo takiego samego wyglądu mają one różne funkcje.

Podejrzewam, że na realoem też da się sprawdzić jakie funkcje posiadają oba moduły.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
Ale przecież ten moduł od sterowania szybami, lusterkami można wyjąć z naszego boczka i przenieść do nowego.
Sprzedam:
Opublikowano
  • Autor
hmmm przyjrze sie jeszcze ale mialem wrazenie ze to niezle trzeba rozbebeszyc zeby przelozyc
Opublikowano

Nie wiem, nie rozbierałem, ale skoro da się kupić ten moduł osobno to chyba jest to wykonalne :wink:

Pozdrawiam

Sprzedam:
Opublikowano
  • Członkowie klubu

Poszycia drzwi, które kupiłeś najprawdopodobniej pochodzą z auta, które nie posiadało lusterek sterowanych przez LIN_BUS, dlatego panel sterujący szybami i lusterkami nie do końca działa.

Zamontuj swój stary panel lub kup odpowiedni dla Twojej wersji pojazdu...

Panel demontuje się bez konieczności zdejmowania tapicerki drzwi...

Gdybyś miał problem z demontażem panela sterującego, odezwij się po moim urlopie...

Pozdrawiam :cool2:

Opublikowano
  • Autor

Temat opanowany. Przełożyłem panel ze starego boczka. Dla potomnych: panel trzymany jest czterema metalowymi zaczepami (po dwa na stronę --> zdjęcie). Wystarczy nacisnąć na zaczepy z jednej strony i wysunąć panel do góry.

http://img6.imageshack.us/img6/3320/panelsterowaniaszyb.jpg