Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów !! Jestem nowym użytkownikiem na forum. Jestem posiadaczem BMW e46 320d z 1999r przebieg 250 tys km.

ostatnio stojąc w korku w Warszawie zaczęła rosnąć temperatura płynu chłodzącego odrazu zgasiłem silnik, lecz od tamtego momentu gdy auto sie nagrzeje do 90 stopni, z pewnego elementu wydobywa się płyn.... w nieduzych ilosciach ale jest to męczące. Wrzucam fotkę i proszę o pomoc.

I dodam jeszcze ze jak kupilem auto to jakis głąb wczesniej jezdził na płynie od spryskiwaczy zamiast na borygo :duh:

http://hosting-zdjec.pl/view.php?filename=692984DSCN0089.jpg Płyn wycieka z tej dziurki posrodku tego plastikowego elementu wtf ??

Opublikowano

której dziurki?

leci z termostatu egr? zobacz z któego miejsca, może uszczelki nie ma albo puszcza, albo nie dokręcone odpowietrzenie.

Opublikowano (edytowane)

W tej okolicy puszcza raczej tylko uszczelka pod termostatem. Jeśli jednak odpowietrzenie, to luzik sytuacja.

Co do spalin... niestety, w tym modelu to normalna rzecz jak się nie interesujesz wydechem. Pęka na wszystkich przetłoczeniach i na katalizatorze.

W końcu zleciłem dodanie drugiego łącza elastycznego, jeszcze jedno mocowanie do podłogi i mam święty spokój, ciszę i brak smrodu w kabinie.

Spaliny mogą lecieć od łącza elastycznego, do drugiego przetłoczenia. Także szukaj :D

Edytowane przez Przem777
Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
Opublikowano

Tak jak juz napisane. Sprawdz uszczelek pod termostatem i ta srube u gory odpowietrzajaca. Sruba nowa kosztuje 5zl na allegro. A uszczelke pod termostat to gdzies dopasujesz.

Spaliny to sprawdz sobie lacznik elastyczny wydechu (zaraz za 1 katalizatorem), od spodu bedziesz widzial co jest grane.