Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Szukałem informacji na ten temat Ale nic konkretnego nie znalazłem. Otóż tydzień temu zabrałem się za wyczyszczenie zaworu Egr. Był masakrycznie zasyfiony. Wyczyścilem go i zanotowałem. Jednak zdecydowalem się na odpiecie go(odłączylem podcisnienie) i teraz moje pytanie. Czy jazda z odłączonym ma jakieś skutki uboczne? Według mnie auto Trochę ożyło, mocy przybyło albo mi się tylko wydaje:)

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano
Jakiś czas temu miałem ten sam dylemat i podpowiedziano mi na tym forum, że nie ma negatywnych konsekwencji. U mnie egr pracuje prawidłowo więc podpiąłem go po czyszczeniu. Jedyną różnicą którą zaobserwowałem jest mniejsze dymienie przy zaślepionym, ale o to niech się martwią ci, którzy są z tyłu.
Kupię komplet felg styling 270
Opublikowano

Ja odpiolem samo podcsnienie i zaslepilem.

Auto zyje i nie mam turbo dziury :D

Programowanie/Obróbka CNC - Fanuc/Sinumerik/Heidenhain
Opublikowano
odłączaj i ciesz się czystym powietrzem w silniku a nie powietrzem ze spalinami. Polecam wyczyścić EGR, wyczyścić kolektor ssacy i potem EGR po prostu odłączyć i tyle :)
szukam
Opublikowano
jezeli masz dis to zminimalizuj udzial spalin ja oprocz tego takze zaslepilem sobie zaworek blaszka najlepiej nierdzewka zeby nie byla zbytnio cienka zeby czasem nie przepalila sie , slyszalem ze 5zl idealnie pasuje:-) :-) :-)
Opublikowano

jezeli leży w nim problem np.zacina sie zawór,elektrozawór nie sprawny to różnice odczujesz. Ostatnio na próbę zaslepiłem go fizycznie i oprócz bardziej twardej pracy oraz błędu na kompie nie było różnicy więc powróciłem do ograniczenie go przez DIS.

Moim zdaniem to wystarczy i chodzi jak trzeba.