Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sluchajcie co jeszce mozna wymienic z przodu a razcej co moze byc uszkodzone skoro amory sa na 70 % oba wszystkie tuleje sa w super stanie drazek nowy a mimo to klepie jak sie jedzie np po plytach a najbardziej slychac jak kolo jakby spadnie w dziure z rownej drogi takie klepanie pusty odglos ,,, czy to mozliwe ze poduszki nad amorem moze to byc to ?? bo juz chyba nic innego nie moze byc co ??
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano

zdaje mi sie ze to tez sprawdzili na szarpakach :) a poduszki nad amorem odpasaja ??

łącznik stabilizatora ewentualnie gumy mocujące stabilizator
Opublikowano

no amory wzieli na szarpaki i wlasnie to nie one ....

to jest możliwe.mogą stukać też amortyzatory
Opublikowano
Klocuszki hamulcowe, silenbloki,kolumna kierownicza,koncowki drazka.gałki swoznia,galka drazka srodkowego,amorki,łozysko amortyzatora :twisted2: :twisted2: :twisted2: :think: :think: :mrgreen:
images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF
Opublikowano

jesli jet looozzzz na kolumnie to co nalezy zrobic??

Klocuszki hamulcowe, silenbloki,kolumna kierownicza,koncowki drazka.gałki swoznia,galka drazka srodkowego,amorki,łozysko amortyzatora :twisted2: :twisted2: :twisted2: :think: :think: :mrgreen:
Opublikowano
A jesteś pewien, że wachacze górne nia mają luzów ? Ja byłem w kilku warsztatach na szarpakach też i nikt nie potraił wykryć luzów na wachaczach a były wybite.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
Cześć.Sprawdź czy na lekko wciśniętym hamulcu też coś hałasuje,często przyczyną klekotania z przodu są klocki hamulcowe.Jak na wciśniętym hamulcu nic nie słychać to klocki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na szarpakach łączników nie sprawdzisz, a nie wierzę, żeby się chciało diagnoście brudzić i za nie szarpać ręką (nie są strategiczne pod względem skrajnego bezpieczeństwa, jak się urwią, to się nie zabijesz). Wjedź na kanał i sam się powieś na końcu stabilizatora i szarp go w górę i w dół z jednej i z drugiej strony. Najczęściej "wyrypują" się właśńie łączniki, a hałasu robią, jakbyś nie miał zawieszenia. Kosztują grosze, a wymiana to dwie śruby.
Kai
Opublikowano

sluchajcie ja ostatnio wymoienilem ten srodkowy taki wielki drazek kotry to ten kierowniczy chyba on mial powywalane te gruszki ...to teraz mam sprawdzic laczniki tak ??

Na szarpakach łączników nie sprawdzisz, a nie wierzę, żeby się chciało diagnoście brudzić i za nie szarpać ręką (nie są strategiczne pod względem skrajnego bezpieczeństwa, jak się urwią, to się nie zabijesz). Wjedź na kanał i sam się powieś na końcu stabilizatora i szarp go w górę i w dół z jednej i z drugiej strony. Najczęściej "wyrypują" się właśńie łączniki, a hałasu robią, jakbyś nie miał zawieszenia. Kosztują grosze, a wymiana to dwie śruby.
Opublikowano
bylo tak,,,na gruszce od wachacza byl minimalny luz ale starsznie go bylo slychac wiec jest nowy lacznik mial tylkozerwana gume ale chyba nie chalasowal ale tez jest nowy i gra muzyka ,,,:)