Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mój problem polega na tym, że po zakupie samochodu po zmianie oleju silnik zaczął drgać i przy każdych obrotach czy to na zimnym silniku czy na ciepłym, niezależnie od obrotów pracuje bardzo głośno. Dźwięk jest słyszalny wyraźnie z górnej części silnik czyli prawdopodobnie będą to popychacze. Olej jaki zalałem to syntetyczny castrol z wszystkimi normami BMW jednak nie wiedziałem jaki olej był zalany wcześniej do samochodu.Przebieg licznikowy 180kkm według mnie ~~290kkm zastanawiam się czy zmiana oleju mogła doprowadzić do takiego stanu rzeczy ?? Samochód jeździ wyśmienicie jednak bardzo bardzo głośno. Cały wydech jest szczelny. Według mnie zalany był jakiś pół syntetyk i po przejściu na wyższą klase wszystko zaczęło klekotać. Zastanawiam się czy powtórne przejście na pół syntetyk może poprawić sytuację.

PS. Pomińmy rozprawę o tym, że BMW zaleca lanie tylko syntetyka z Long_life

Opublikowano
Olej powinien być przynajmniej półsyntetyk ale jaki by nie był po rozgrzaniu powinno być wszystko ok a tu nikt nie wróży z fusów niesłyszy jak chodzi silnik . Podłącz pod komputer sprawdz korekty i manometrem ciśnienie oleju! POZDRAWIAM
www.Car-los.pl
Opublikowano

Witam

Samochód podłączyłem korekty w normie max do 2 i -2 więc jakoś nie ma tragedii. Gdzie sprawdzić to ciśnienie, Tzn gdzie wpiąć manometr.