Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem z allegro kluczyk http://allegro.pl/pilot-433-mhz-kluczyk-bmw-e39-e38-e46-x5-z3-i3251606883.html

oddałem go do docięcia grotu, zakodowałem w razem z 1 kluczykiem, i problem polega na tym, że nie mogę przekręcić nim stacyjki.

Działa z niego centralne otwieranie - zamykanie, tylna klapa, da się nim bez problemu otworzyć drzwi z zamka.

O czymś nie wiem, to jakaś blokada immobilisera ??

Opublikowano
Masz problem z przekrceniem klucza czy przekrecasz i nic sie nie dzieje?Jesli tak to trzeba wprogramowac go do EWS-a, jak jestes zainteresowany zapraszam na priv.
Opublikowano
jeśli sięstacyjka nie przekręca to kluczyk jest coś żle wycięty tzn grot jest nie halo i nie puszcza blokada. takie moje zdanie. podjedz do goscia gdzie to robiłeś i mu powiedz że nie działa i moze poprawi
Opublikowano

Dzięki za pomoc, podjadę pogadać. Dziwne jest to, że kluczykiem bez problemu można otwierać zamek w drzwiach, stacyjka jest nie do ruszenia.

Przyglądałem się samemu grotowi i wygląda identycznie jak oryginalny kluczyk.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Sprawdź czy jest identycznie docięty. Stacyjka jest dokładniejsza i może nie puszczać nowego kluczyka.
Opublikowano

A ja widze, ze juz z opisu wynika, ze kolega nie zaprogramowal do EWSa, tylko do modulu centralnego.

Takie programowanie jakie opisales spowoduje tylko, ze otworzysz i zamkniesz auto ale w zyciu go nie odpalisz.

Jesli nie wiesz co to EWS, nigdy go nie wyciagales i nie masz sprzetu do programowania - to na pewno tego nie zrobiles.

Opublikowano
Ale on ma problem z mechanicznym przekręceniem kluczyka w stacyjce. Też słyszałem, że wkładka w stacyjce jest "dokładniejsza" Ale też że dorobiony klucz można przekręcić w zamku bo jest on mniej wyrobiony bo praktycznie nigdy się z niego nie korzysta w przeciwieństwie do stacyjki.
Opublikowano

Bede obstawal przy swoim bo robilem juz dorabianie kluczy do E46.

Kolega pewnie nie umie nazwac zjawiska, ktore go dopadlo.

Nawet dosc kiepsko wystrugany kluczyk, za 30zl pozwalal na odpalenie samochodu po zaprogramownaiu go.

Nie wiem jak musialby wygladac zeby nie dal sie przekrecic, skoro przekreca sie w kazdym innym zamku, w tym w klapie, ktory jest mniej wyrobiony niz stacyjka. Wlasciwie to stacyjka jest najbardziej.

Opublikowano
Ja dorabiałem kluczyk 3 dni temy. niby gosć mi dorobił ok ale okazało się ze zostawił rdzeń grotu za gruby o okolo 0,3-0,7mm i juz w stacyjce nie moglem przekrecic kluczyka. a teraz sam go dopiłowałem i wyglada identycznie i wszystko smiga tylko ten walony ews2.
Opublikowano

Napisz do kolegi forty z tego forum.

Zakoduje Ci kluczyk w EWSie bez problemu.

Robi tez cuda typu kodowanie obcego EWSa do DDE/DME itd. Nie zdziera.