Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko musisz zrozumiec, ze jesli nie byl to box z resystorem z allegro, to jest to fizycznie niemozliwe.

Po takim chipie masz wrazenie, jak wsiadziesz pierwszy raz, ze z auta Ci sie rakieta zrobila. 30KM nie wyglada dumnie na papierze ale policz procentowo ile to jest w stosunku do 150KM - az 20% mocy wiecej. Moment wzrasta jeszcze bardziej.

Kazde moje auto bylo modowane, chocby chipem i jakby to nie mialo sensu to bym tego nie robil. W przypadku duzych benzyn np M3 czy M5 dobry dolot, wydech i chip moga tez dac troche przyrostu. W przypadku 318 nie bardzo. Chociaz byl temat na forum i odcinka sie troche przesuwa a koles nawet twierdzil, ze delikatna roznice czuje!

Ja tam popieram wszelkie realne formy tuningu! Chocby to bylo 318! Na forum bmw-turbo jest gosc ktory 320 uturbia i zdecydowanie ma moj szacunek! Po takiej imprezie nie jedno 330 zostawi w tyle.

Opublikowano

kurcze co wy chcecie od tych małych PB ?? xD soft turbo zawsze można założyć do każdego silnika czy to mały czy to duży tylko kwestia opłacalności inwestycji... sądzę iż do ciśnienia 0.8bara nie trzeba kuć silnika xD wiec do wolnossącego kupujemy kolektor wydechowy pod turbo + turbo + większe wtryski + ic + dolot + DP + soft i jest moc xD !!! tylko że trzeba wpakować +- 8kpln w takie coś ale czy efekt będzie wart tego $$$ ?? tu chyba każdy musi sobie sam odpowiedzieć na to pytanie.

a najtaniej i najlepiej to zainwestować przy PB szczegulnie o małych pojemnościach w naklejki z łapami rozrywającymi blachę lub lwami wyskakującymi z rozerwanej blachy...

Każda taka naklejka to 5km więcej :D

ja mam ich tyle że już nie widać koloru lakieru na aucie :8)

Opublikowano
U mnie jeździ kilka e46 to tak na zderzaku pokaż cycki, z tyłu lubię zapierd... I kierowca wiek liceum, każdy jeden :) i co weekend cale miasto na max na 3 biegu, sam miałem okazję w piątek jechać na dni mojego miasta i zobaczył, że jedzie jakaś bmw i oczywiście w okół niego pełno pięknych kobiet z gimnazjum i słyszę pisk i za mną i siedzi mi na tyle, nie żeby się chwalić to piszę, ale kto ma 328 to wie, że potrafi jakoś jechać :) to wiadomo, gdzie został :) ciekawi mnie co na to jego miss powiedziały ha ha :)
Opublikowano
Dzisiaj rano wybrałem się do Legnicy miasto 20 km ode mnie i po prostu bałem się wracać. Wracając nagle wyjechała mi ciężarówka przed maskę mówię zdarza się oczywiście powiedziałem kilka słów jadę dalej, droga 2 pasmowa miasto jadę lewym pasem nie minęło 5 minut od tamtej sytuacji wylatuje bus i rozumiem wymusił, ale wjechał na mój pas i leci na na mnie hamulce i on patrzy na mnie ja bokiem na ulicy mówię super wyjechałem z Legnicy i akcja i tak samo minęło około 5-7 minut jedzie traktor i 3 auta i ja 4 wyprzedza jedno to ja kierunek but i jestem równo z renault rapid patrzę koleś na mnie ja klakson on w ostatniej chwili odbił i pobocze bokiem zahaczył już zwątpiłem co będzie dalej. A co najlepsze auto dzisiaj odstawiałem do kolegi na kilka dni bo będzie robił blacharkę i mechanikę. Co najlepsze mogłem śmiało walnąć, ale wczoraj wypiłem rano czułem się dobrze, ale nie chciałem ryzykować
Opublikowano
Tylko musisz zrozumiec, ze jesli nie byl to box z resystorem z allegro, to jest to fizycznie niemozliwe.

Po takim chipie masz wrazenie, jak wsiadziesz pierwszy raz, ze z auta Ci sie rakieta zrobila. 30KM nie wyglada dumnie na papierze ale policz procentowo ile to jest w stosunku do 150KM - az 20% mocy wiecej. Moment wzrasta jeszcze bardziej.

Kazde moje auto bylo modowane, chocby chipem i jakby to nie mialo sensu to bym tego nie robil. W przypadku duzych benzyn np M3 czy M5 dobry dolot, wydech i chip moga tez dac troche przyrostu. W przypadku 318 nie bardzo. Chociaz byl temat na forum i odcinka sie troche przesuwa a koles nawet twierdzil, ze delikatna roznice czuje!

Ja tam popieram wszelkie realne formy tuningu! Chocby to bylo 318! Na forum bmw-turbo jest gosc ktory 320 uturbia i zdecydowanie ma moj szacunek! Po takiej imprezie nie jedno 330 zostawi w tyle.

Trochę nam na początku nie szła rozmowa, ale ja to może źle napisałem, ale jednak, żeby benzynę chipować to trza troszkę mieć kasy i ja bym oddał tylko auto do firmy, która udzieli gwarancji na to. Można zrobić samemu, ale jak padnie to Ty masz problem. I tak rozmawiałem dzisiaj z tym kolegą co mi będzie robił autko i tak mam tłumik dziurawy to weszliśmy na temat właśnie przeróbek i mówi, że jeżeli chcę to mi to zrobi, części posiada z innych aut i nie muszę nic kupować, a w ramach znajomości to zrobi to za darmo :) i mam dać znać

Opublikowano
Widze tutaj też dałeś popis... Chyba mamy forumowego trolla NR.1 Gość jest nieprzeciętny, i te jego monologi :D
Jedyna zaleta przedniego napędu - gdy cofasz, masz tylny napęd.