Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam Interfejs K+DCAN. Wszystko działa ok, DIS, PROGMAN, INPA, ITD. Ale dostałem samochód, który wymaga przeprogramowania sterownika ale za pomocą głowicy OPS lub ICOM. Nie posiadam ICOMa Z ISTĄ i chciałbym się zapytać czy jest taka możliwość żeby mi rozpoznał mój interfejs jako odpowiedni do wgrania Softu. Proszę o pomoc. W momencie próby wgrania softu ukazuje się informacja żeby podłączyć właśnie którąś z głowic podanych powyżej. Proszę o pomoc i może o jakąś podpowiedź jak ustawić Progmana.
Opublikowano
Witam. Posiadam Interfejs K+DCAN. Wszystko działa ok, DIS, PROGMAN, INPA, ITD. Ale dostałem samochód, który wymaga przeprogramowania sterownika ale za pomocą głowicy OPS lub ICOM. Nie posiadam ICOMa Z ISTĄ i chciałbym się zapytać czy jest taka możliwość żeby mi rozpoznał mój interfejs jako odpowiedni do wgrania Softu. Proszę o pomoc. W momencie próby wgrania softu ukazuje się informacja żeby podłączyć właśnie którąś z głowic podanych powyżej. Proszę o pomoc i może o jakąś podpowiedź jak ustawić Progmana.

Przypuszczam, że chodzi Ci o model E9x albo E6x?

Nie używaj do tego SSS, zainstaluj WinKfp i przeprogramuj nim sterownik. SSS jest do kitu i potrafi uwalić coś bez przyczyny.

Na twój problem jest rozwiązanie i jest to dość proste, ale dobrze Ci radzę, abyś programowanie zrobił przez Winkfp.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Witam. Chodzi o model E87 i teraz jest zaprogramowany sterownik tylko dis wymaga zakodowania sterownika i do tego wlasnie potrzebujemy progmana. Jakies podpowiedzi? pozdrawiam.
Opublikowano
Witam. Chodzi o model E87 i teraz jest zaprogramowany sterownik tylko dis wymaga zakodowania sterownika i do tego wlasnie potrzebujemy progmana. Jakies podpowiedzi? pozdrawiam.

Jakiego sterownika?

Opublikowano
Ale silnik już Ci odpala? Tylko masz błędy? Znajdę gdzieś patch do SSS, aby działał z Twoim autem i Ci wysle. Nie jestem teraz w domu.

Opublikowano
Wytłumacze jak sprawa wyglada. Trafil do nas samochod e87 z silnikiem 3.0l, fajna maszynka, w aucie okazalo sie ze padl sterownik silnika, auto nie odpalalo, kupilismy sam sterownik silnika, ews itd. zostalo, za pomoca galetto oraz przelutowania kosci w sterowniku ruszylismy go. Nastepnie za pomoca disa pousuwalismy bledy i go przekodowalismy, slinik nie odpala, dis wskazuje alb re-enkode sterownik silnika i powinno byc ok. po wlaczeniu sss progman samochod rozpoznaje ale przez jaka kolwiek akcja prosi o podpiece glowicy ops lub icom. mamy tylko +k+dcan.
Opublikowano
Wytłumacze jak sprawa wyglada. Trafil do nas samochod e87 z silnikiem 3.0l, fajna maszynka, w aucie okazalo sie ze padl sterownik silnika, auto nie odpalalo, kupilismy sam sterownik silnika, ews itd. zostalo, za pomoca galetto oraz przelutowania kosci w sterowniku ruszylismy go. Nastepnie za pomoca disa pousuwalismy bledy i go przekodowalismy, slinik nie odpala, dis wskazuje alb re-enkode sterownik silnika i powinno byc ok. po wlaczeniu sss progman samochod rozpoznaje ale przez jaka kolwiek akcja prosi o podpiece glowicy ops lub icom. mamy tylko +k+dcan.

A masz Winkfp? Może zaprogramuj DME przez Winkfp. Nie wydaje mi się, aby tam coś było trzeba przekodowywać.

Opublikowano
A moglbym prosic o nr telefonu na pw do kolegi? jezeli jest taka mozliwosc pomocy bo przez forum troche ciezko. pozdrawiam
Opublikowano
w sterowniku dme jest tylko jeden blad NO CODING, i DIS zaleca zeby zrobic reencode za pomoca progmana. jednak progman nie pozwala nic zrobic z tym autem bo wyskakuje zeby podpiac OPS lub ICOM
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jakbym się uparł i chciał używać SSS do kodowania to jaki jest ten prosty myk żeby zadziałał kabel k+dcan np. w E90 lub E60?

Aktualnie działa mi Inpa i DIS, a progman chce innej głowicy.

Opublikowano
Podobno jest sposób i sam z tym walczyłem, znam kolesia któremu jakiś informatyk zrobił możliwość łączenia się z określonymi modułami za pomocą kabla K+D CAN i lata to ok. Ja poległem i kupiłem ICOMA.