Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
BMW 740i mam problem z silnikiem ktory przez 1 tydzien pracuje idealnie, na wolnych obrotach nawet nie drgnie, a po chwili podczas jazdy czy tez na postoju nie pracuja raz jeden raz dwa cylindry, nawet do 4, wtedy traci polowe mocy i pali 2 razy wiecej. Silnik i auto cale drga. Jesli ktos sie spotkal z tym problemem prosze pomoc.
Opublikowano
Witam mialem podobny problem w moim 3.0 V8. Jezeli jestes pewien ze cewki i swiece sa ok to ja postawil bym na przeplywomierz lub silnik krokowy u mnie pomoglo. a moze po prostu pompa paliwa zdycha :?:
Opublikowano
Witam mialem podobny problem w moim 3.0 V8. Jezeli jestes pewien ze cewki i swiece sa ok to ja postawil bym na przeplywomierz lub silnik krokowy u mnie pomoglo. a moze po prostu pompa paliwa zdycha :?:

u mnie drga minimalnie na wolnych obrotach oraz podczas przechodzenia przez zakres 1500-2000 - co to moze byc - bo chyba silnik krokowy ?? przeplywomierz mam nowy , cewki sprawne , nowe swiece itp....

Opublikowano
ja tak miałem po dłuzszej jezdzie,cewki były przegrzane i nawalały jak sie nagrzały-wymieniłem 2 szt i narazie jest OK.
Opublikowano

zacząłbym od zmierzenia cisnienia cylindrów. Mozliwe , ze na niektórych cisnienie słabnie juz tak, ze wypadają z cyklu pracy .

Jak niby silnik krokowy miałby zatrzymywac prace poszczególnych cylindrów :roll:

Kempesso - jesli pompa paliwa siada, to auto przerywa, słabnie , nie wchodzi na obroty, ciezko odpala ale na pewno nie wpada w telepanie

co do cewek - jesli jest dobra iskra na swiecy to jest ok

Opublikowano
Tak jak napisał Frank ale podepnij sie jeszcze pod kompa bo możliwe że pada ci sonda lambda ja tak miałem w 530V8 i były dokłabnie takie obiawy.
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano
Wymienialem silniczek krokowy, sprawdzalem sonde lambde, silnik gasnie po zatkaniu wlotu powietrza czyli jest szczelny, swice nowe wymienione, cewki sprawdzone-sa sprawne, zadnego przebicia a silnik dalej drzy na wolnych obrotach i nie ma mocy! Zdarza sie ze raz ma moc a raz nie ma. co jeszcze moze byc nie tak :?: :mad2:
Opublikowano

to jest walka z wiatrakami....

u mnie drzy delikatanie na wolnych obrotach - jak naciskam gaz - jest ok , przy 1500 znow drzy i potem juz do konca jest ok - mocy nie brakuje - przeplywomierz nowy , swiece nowy , cewki ok , sady pracuja poprawnie - co jest grane ?????

Opublikowano
mam identyczny problem jak u Ciebie. Balem sie ze jest to moj indywidualny problem z tym lekkim wibrowaniem silnika powyzej 1500 obrotow:D Mysle ze w tych silnikach jest to normalne po przejechaniu 250000, chociaz nie ejstem w tej dziedzinie expertem, dlatego w poniedzialek mam zrobiony termin z mechanikiem i postanowilem bez wzgledu na koszta usunac ta usterke. Jesli uda mi sie to wszystko opisze w tym temacie. Dotyczy to zarowno drgan silnika na wolnych obrotach co nmie najbardziej nie pokoji.