Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś pod czas jazdy, po kilku minutach od odpalenia, włączyć mi się prawy kierunkowskaz i działał cały czas pod czas jazdy.

Myślałem, że to manetka, ale po odpięciu kabla od niej kierunkowskaz nadal dział, dopiero jak odpiąłem LCM to kierunkowskaz przestał działać, jak i wszystkie inne światła.

Więc moje pytanie czy to może być awaria modułu LCM ?

Czy zupełnie coś innego ?

Czasem jak włączałem kierunkowskaz prawy, to włączał mi się lewy.

Po wyłączeniu zapłony, zapalała mi się też prawa pozycja, choć dźwignia była w pozycji 0.

Jak wyciągałem moduł LCM, zauważyłem, że wykładzina w nogach pasażera jest mokra, myślę, że udało mi się zlokalizować skąd się tam wzięła woda ( nie domknięta do końca puszką z sterownikiem silnika, po wlotem powietrza do kabiny, od strony pasażera ) czy może po prostu gdzieś się zrobiło zwarcie ?

Ja już zgłupiałem :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pytanie czy ten kierunek świeci czy mruga.

Ale skoro sama zapaliła się pozycja, to raczej upaliło coś na LCM.

Opublikowano

Kierunkowskaz mrugal, nie dopisalem. Chodzilo mi wlasnie o to ze caly czas pod czas jazdy kierunkowskaz sygnalizowal, ze bede skrecac w prawo.

Dzis na szrocie przelozylem modul LCM, ale z 98 roku, i w ogole nie mialem kierunkow, ale z tego co wyczytalem, to po 99 roku zmienily sie piny w ktorych byly wpiete kierunkowskazy do tego modulu.

Dzis po pracy odpalilem i kierunkowskaz juz nie mruga sam, wiec mysle, ze gdzies musialo mi zalac instalacje i to bylo powodem tego zachowania u mnie.

Wiec chwilowo jeden problem z glowy.

Wysłane z mojego HTC HD2 za pomocą Tapatalk 2