Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Część

Szykuje mi się duża wymiana, i myślę gdzie tu zaoszczędzić... wiem że powinno się kupować oryginał, i jestem pewien że działa najlepiej, ale jak to dokładnie jest z tym sprzęgłem innym niż oryginał? mniej płynnie działa? Jeśli tak to czy jest to bardzo wyczuwalne? Żywotność mniejsza o pół roku? rok? Czy ktoś wie? :?

Opublikowano
Zamienniki jakie masz? Luk, sachs. A "oryginał" to myślisz że kto robi? BMW produkuje? Nikt nie kupuje ori bo to jest sprzęgło któregoś z tych producentów identyczne jak możesz kupić w sklepie z namalowanym znaczkiem BMW. Jedyna różnica to że jest 2 razy droższe pewnie.
Opublikowano
Właśnie tak myślałem, tylko słyszałem że LUK jest dużo gorszy od Sachs, tak samo jak amorki Kayaba a Sachs to przepaść. Poczekam jeszcze na inne opinie ale chyba zdecyduje się na Sachs bo to jednak 500zł w kieszeni.
Opublikowano

Obejrzyj sprzeglo wyciagniete z samochodu. Jak nie sam LUK to LUK (ze znaczkiem BMW) + Sachs.

To zadna wiedza tajemna, ze te dwie firmy + valeo robia sprzegla do praktycznie kazdego seryjnego samochodu.