Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czytałem na forum tematy o tym problemie i z tego co się dowiedziałem dużo osób ma z tym problem w swoich E90 z beżową tapicerką. Było kilka propozycji naprawy tego defektu jakimś sprejem czy gumą w spreju która się niby ledwo co różni od oryginału. Moje pytanie brzmi następująco: Czy mógłby ktoś podesłać link z tym specyfikiem wraz z pasującym kolorem? Szukałem troche ale nic nie mogłem znaleźć a jak już znalazłem to nie było koloru. Bardzo bym prosił aby też się wyowiedziały osoby które już tego praktykowały.

Pozdrawiam Kubaj123.

Opublikowano

Moim zdaniem żółty to żółty. Jak chcesz beżowy to więcej zabawy - trzeba by kupić pewnie zestaw kolorów tego dipa (nie w sprayu, http://www.plastidip.com/home_solutions/Create_Your_Color_Kit), wymieszać w odpowiednich proporcjach żeby otrzymać beż i wtedy pistoletem natryskowym nanieść.

Zobacz też ten wątek: viewtopic.php?f=15&t=192661

Jeśli faktycznie trzebaby mieszać te kolory to chyba lepiej poszukać tunelu na allegro (http://allegro.pl/bmw-e90-e91-tunel-podlokietnik-telefon-usb-aux-in-i3181574610.html). Koszt pewnie taki sam albo taniej a niepotrzebnej zabawy mniej.

Opublikowano

Chyba jednak sensowniej będzie kupić nowy tunel, teraz miałbym jeszcze jedno pytanie. Posiadam tunel z podłokietnikiem w którym jest tylko złącze aux, czy jak kupie taki jak podesłałeś czyli z telefonem i usb to instalacją jest już poprowadzona czy to jest jakaś większa zabawa z komputerem/bezpiecznikami/wiązkami żeby zaczęły działać nowe funkcje?

Z drugiej strony jakby ktoś zrobił to w swoim E90 z beżową tapicerką i miał jakiś sprawdzony sposób bądź specyfik byłbym wdzięczny za podesłanie info.

Opublikowano
O już coś konkretnego, miałbyś może podesłać jakoś zdjęcia jak wygląda ostateczny efekt i czy dużo różni się od oryginalnego? oraz robiłeś tylko fragmenty gdzie Ci zeszła farba czy cały tunel zeskrobałeś i całąś od razu poleciałeś?