Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Totalna lotería. Mam paru znajomych jeżdzących na "chińczykach" i od kilku lat wszystko ok, słyszałem jednocześnie o wielu przypadkach gdzie felgi nie wytrzymały konfrontacji z pierwszą lepszą dziurą. Napisem "Made in Italy" bym się za bardzo nie sugerował, pewnie wszystko jest robione w Chinach, we Włoszech dodają grawerowanie albo malują i pakują a potem piszą "Made in Italy". Ja bym chyba wolał kupić używane ori felgi (też kiedyś stałem przed tym dylematem i tak właśnie zrobiłem).

Pytanie też na jakich oponach chcesz jeździć. Te z aukcji felgi są 8x18". 8 cali jest ok na oponę 225, ale na 255 powinna być szersza felga (9 cali najlepiej).

Opublikowano
zagadaj sprzedajacego czy by sprzedal bez opon i popros o dokladniejsze zdjecia samych felg ewentualnie. Moje (wprawdzie 17) tez byly wystawione z oponami, dogadalem sie bez problemu ze sprzedajacym ze kupie same felgi - tez nie chcialem opon uzywek.
Opublikowano

miałem 17cali chińskie równiez pisało made in italy wszystko fajnie do początku zimy jak jeszcze nie było śniegu a już były przymrozki i sypali solą to jak wyciągnąłem na wiosnę żeby założyć to lakier bezbarwny już odpadał. potem nawet nie wiem kiedy lekko wpadłem w dziurę i trochę się przygieła od od wewnętrznej strony że nie było widać i postanowiłem ją wyprostować i tu się zaczęły jaja .podczas prostowania felga pękła na długości 12 centymetrów przez środek.oczywiście dało się to zrobić ale już strach było jeżdzić.

miałem identyczne jak na tej aukcji

http://allegro.pl/nowe-felgi-luxor-bmw-e36-e46-e90-m3-17-cali-raty-i3219649579.html

Pozdrawiam Kuba:)
Opublikowano
To raczej podaruje sobie te chińskie wynalazki. Ale niestety używane ori mnie duzo więcej wyjdą, szczególnie z nowymi oponami ROF.
Opublikowano
jak chcesz 18 to faktycznie nie jest to tania opcja :-/ jak chcesz kompromisowe rozwiazanie to poszukaj nowych ale markowych felg w cenie ca. 700-800 za sztuke (patrzac na felgi.pl ceny zaczynaja sie od 500-kilkadziesiat pln). kolega Vermillion z forum zajmuje sie zawodowo felgami, moze moglby podpowiedziec jakie marki bylyby rozsadnym wyborem przy okreslonym budzecie. Jak bardzo bedziesz chcial to zawsze mozesz zalozyc dekielki od bmw :-)
Opublikowano

Dziękuje serdecznie za wskazówki. Wezme sobie to na spokojnie, moze doszukam jakichś ori za względnie dobre pieniądze.

Pozdrawiam :)

Opublikowano
kup lepiej org ja własnie tez miałem ten sam dylemat jakiś miesiąc temu i skończyło sie na org co prawda kupiłem pogięte i złe:P ale jak sie zrobiło to są ok na pewno lepsze niz chinczyki