Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam 320d 150km , jest po chipie i teraz ma 180km, zdemontowane klapki i zaslepiony egr, moje pytanie czy jest jakas opcja zeby jeszcze podniesc moc silnika? moze zmiana turbo?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poczytaj tutaj, było kilka koncepcji i parę osób się zna:

viewtopic.php?f=69&t=179080&start=1200

Tu masz też kolegę z forum, który zrobił 200km/418nm:

memberlist.php?mode=viewprofile&u=50432

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam posiadam 320d 150km , jest po chipie i teraz ma 180km, zdemontowane klapki i zaslepiony egr, moje pytanie czy jest jakas opcja zeby jeszcze podniesc moc silnika? moze zmiana turbo?

opcji jest wiele , ale to jeszcze nie jest max mozliwosci seryjnego setupu ... wejdź na stronę i zerknij kilka wykresów Twojego modelu ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

masz tyle postów że chyba już umiesz coś sobie wyszukać na forum o tym o czym chcesz się dowiedzieć.

Do autora, samym programem możesz okolice 200 koni zrobić. Potem zostają modyfikacje mechaniczne jak lepsze dmuchawki, lepsze wtryski, wiekszy IC.

szukam
Opublikowano
a po co sie ten egr zaslepia i jak to sie robi? bo tez nieługo zwieksze moc

Nie w każdym da się zaślepić egr, czy to mechanicznie czy dis-em - mi akurat wywalało ChE, a z drugiej strony nie przeszkodziło w uzyskaniu mocy jaką mam.

Lepiej to ustrojstwo czyścić co jakiś czas niż zaślepiać.