Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam BMW 318is rok 92...Kiedy Wysprzęgle i wrzuce na luz spadają mi obroty i samochod gasnie, dzieje sie tak bardzo czesto w sumie to żeby nie zgasl musze lekko gazować co mnie bardzo denerwuje. Czasem dostaje obrotów 1200 a czasem ma 500 o ile nie zgasnie. Pozatym ma ciezko odpalic na zimno i wydaje mi się że nie ma tego "kopa" jaki powinna miec....Prosze o jakas porade, mieszkam w Londynie i znalezc tu dobrego mechanika jest ciężko.........Pozdro
Opublikowano
Dzieki serdeczne tylko jeszcze bym prosil o mala podpowiedz gdzie ja to znajde bo nie ukrywam ze jestem zielony z BMW bo to moja pierwsza..;]
Opublikowano
uzywany sprawny silniczek mozna kupic za jakies 150zl.. w Twoim przypadku moze byc tak, ze jest on sprawny tylko wymaga wyczyszczenia.
Opublikowano
moze byc jeszcze kwestia czujnika polozenia przepustnicy ( TPS ), trzeba by na niego tez rzucic okiem, a krokowemu czyszczenie swoja droga na pewno sie przyda.
Opublikowano
Czy ten silniczek krokowy moze powodowac ze fura nie ma tej mocy silnika jaka powinna miec?
A nie pali ci za dużo? Może pada sonda lambda.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
W sumie niewiem ile pali bo kupilem ja dwa dni temu i jechalem nia malutki odcinek takze ciezko powiedziec. Ale objawia sie to moze zapachem benzyny w silniku?
Opublikowano
No tak chyba jednak ta sonda bedzie na wymiane i ten silnik krokowy tez.....Mozna to samemu zrobic czy mechanik konieczny?.....Moze byc jakas roznica w tym ze samochod ma z prawej kierownice bo najprawdopodobniej kupie te czesci w Polsce bo angielscy mechanicy zdzieraja ze hoho... :)
Opublikowano
czesci beda takie same, jedno i drugie zrobisz sam.. do wymiany sondy bedzie Ci potrzebny kanal.. sonde mozesz kupic uniwersalna ( najlepiej NGK ) koszt okolo 100zl.. bedziesz musial przelozyc tylko do niej wtyk ze starej. Jezeli chodzi o silnik krokowy to ja bym go na Twoim miejscu sprobowal wyczyscic... zrob male doswiadczenie.. Podnies maske i przekrec stacyjke na 2 stopien ( wlacz zaplon ) i posluchaj czy w silniku cos nie buczy ( tylko wylacz wczesniej wszystkie dmuchawy etc .. ) zazwyczaj jak silnik krokowy jest przyblokowany to brzeczy.. dosc glosnawo.
Opublikowano
No super tylko ile tam jakis wezykow czy czegos wychodzi z tej sondy bo musza w sklepie wiedziec......aha i gdzie mam jej szukac? silniczek wiem juz gdzie jest:)..............hehe mam z tego zoraz wieksza frajde zrobic z zepsutego autka tak zeby chodzila jak ta lala :):)
Opublikowano
rownie dobrze moze to byc filtr paliwa mialem podobne objawy. przerywal gasl na wolnych. fitr byl zapchany na maxa
Opublikowano
No silniczek wyglada na sprawny nie buczy nie warczy:).....wyglada na to ze to ta sonda moze podkrecilem dzisiaj malej obroty zobaczy sie do tego filtra paliwa tez zajrze mam nadzieje ze to nie bedzie nic powaznego filtr powietrza tez elegancki....No normalnie jak to nie tez filtr paliwa czy sonda to sie zalamie chyba........
Opublikowano

A ,czyli naciągnołeś mu bardziej linkę, to jeszcze oki ale pod warunkiem że linka jest naciągnięta ale przepustnica zamknięta ( pedał gazu ze zdjętą nogą) ale jak zwiększyły ci się obroty to sądzę że uchyliłeś trochę przepustnicę (efekt taki jak byś cały czas trzymał ją na lekkim gazie)

Musisz wyczuć moment kiedy linka jest naciągnięta ale nie ciągnie ze sobą jeszcze klapki od przepustnicy.

Opublikowano
No tak to jest mniej wiecej zrobione ta klapka sie nie poruszyla linka dalej napieta takze mysle ze jest ok...Lece troche teraz sie przyjzec tym czesciom.......Dzieki
Opublikowano
No sprawdzone mniej wiecej......Problem jest wydaje mi sie inny.....:( Jak przygazuje to pierwsze ja muli a za chwile wskakuje na obroty.......Jak ma wysokie to z rury kopci, parcha i pluje wydaje mi sie woda. Ta "ciecz" jest koloru brazowego badz takiej zgnitej czerwieni......Zrobilem to doswiadczenie z filtrem powietrza i jest okej......Niewiem czy to moze byc uszczelka pod glowica moze olej w silniku do wymiany, nieszczelnosc chlodnicy. No niemam pojecia...Pomocy........:(
Opublikowano
Aha i jest jeszcze ten dziwny nalot koloru beżowego pod korkiem oleju w silniku.....I jak nia jade to wydaje sie jakby gdzies jej moc uchodzila.......Filtr paliwa jest tak nisko usadzony w niej z ciezkim dostepem? I nie moge znalezc tego silniczka krokowego..;/
Opublikowano

a ten krem koloru "kawa z mlekiem" ?

Jeśli jest zimno i robisz krótkie przejazdy to mozesz mieć taką maź , ale sprawdz czy zbytnio nie ubywa wody w chłodnicy,

Sprawdz czy ta "ciecz z rury" to nie benzyna (przyłóż rękę i powąchaj) , podejrzewam że sonda odczytuje zły skład mieszanki i ustala go później też źle.

Opublikowano
Wachalem i nie jest to benzyna.........Kawa z mlekiem jak najbardziej w sumie tu mrozow juz nie ma ale czasem zimno jest po nocach....Chyba sie nic nie stanie jak uzupelnie chlodnice woda?......Bo tylko tak sprawdze czy ubywa czy nie...Chlodnica pelna nie jest wiec moze ubywa........