Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam proszę o poradę:

czy to normalne że gdy nagle zahamuje na trasie, to mi automatycznie dociska hamulec ? bo ostatnio jechałem i cos mi wyskoczyło i nagle nacisnełem na pedał hamulca i mi znacznie zaczął hamować niż to było potrzebne,, to normalne czy mi się coś blokuje w hamulcach? Pozdrawiam

Opublikowano

nasze e46 chyba tego nie mają. Wiem że jest taki system montowany ale jak się dokładnie nazywa czy ma jakiś skrót to nie wiem. Ale tak własnie działa że przy mocnym hamowaniu wciska za nas pedał jeszcze mocniej.

Według mnie jeśli faktycznie odczułeś mocniejsze hamowanie to może klocki się zagrzały i zaczeły lepiej hamować. Ale jeśli odczułeś tylko wpadanie pedału w podłoge i jakoś znacząco auto nie zaczeło mocniej hamować to po prostu zagrzałeś hamulce i wtedy pedał wpada. Możesz też mieć powietrze w układzie.

Jedź gdzieś i wykonaj hamowanie do zera i zobacz czy się powtórzy.

szukam
Opublikowano
TAK MA BYĆ. Jest to jedna z funkcji DSC, ( DBC - Dynamic Brake Control ). Poczytaj instrukcję obsługi, strona 75 :wink:
Opublikowano
TAK MA BYĆ. Jest to jedna z funkcji DSC, ( DBC - Dynamic Brake Control ). Poczytaj instrukcję obsługi, strona 75 :wink:

jeśli tak to OKey:) bo jest tak za każdym razem jak nagle dynamicznie zahamuje widząc potencjalne zagrożenie.. tak ze Dięki