Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie ile oleju wchodzi do silnika M50B25 z vanosem bo czytajac różne wypowiedzi to mozna zglupiec jednemu weszlo 6,5litra drugiemu 7,5 jeszcze komus 5,7litra to w koncu ile wchodzi oliwy z wymiana filtra oczywiscie i teraz drugie pytanie mamna mysli olej valvoline maxliwe 10w40 i motul 10w40 6100 jaki wybrac przy przebiegu 250tys.km poprzednik jezdzil na polsyntetyku castrola10w40 .z gorki dzieki z odpowiedzi. :lol:
Opublikowano
Wg instrukcji 5,75. Mi weszłe ostatnio 5,5. Ja wybrałem Valvoline przy 270k, nie wiem co było wcześniej, ale mam wrażenie, że silnik chodzi ciszej.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
Jak przedpśca napisał 5,75l, kup sobie 6l, będzie na ew. dolewkę. Ja zaproponuję tani full syntetyk 5w40, znakomity zimą, silnik chodzi jak zegarek. Nieprawdą jest że ten silnik za stary, czy nieprzystosowany do syntetyka, to bzdury. Można wyciągnąć te 6l za ok 100-120zł.
Opublikowano
ja jednak zaleje polsyntetyk i tak jak pisal bostoon valvoline tyle ze 10w40 bo przejscie z polowki na full syntetyk nie jest wskazane to wiem z doswiadczenia bo do bumki mojej zony tak zrobilem i mozecie mi wierzyc lub nie ale silnik sie rozszczelnil i chodzil glosniej tyle ze silnik m20b20 a tym autem co teraz mam M50B25 gostek jezdzil na polsyntetyku od 8lat co innego jak by wlal go okolo 1000km temu a byl by zalany syntetyk wczesniej to mozna tak zrobic ze wrucic na fullsyntetyk,tak ze ja zostane przy polsyntetyku i tak myslalem wlasnie nad valvoline i motulem :norty: