Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Orientuje się ktoś co może być ze wskazówka prędkościomierza zostaje na ~40km/h i później jak jadę to zawyża o tyle własnie zaczęło się od 20 km/h. trochę to irytujące. Proszę o porade

Opublikowano

Spóbuj zresetować zegary testem bodajże nr. 20 i zrób test zegarów testem nr. 2 w trybie diagnostycznym. Jeśli wskazówka pędkościomierza wychyli sie w zakresie od 0 do 250 to mechanicznie powinna byc sprawna.

Pytanie czy po wyjęciu kluczyka też blokuje sie na 40 km/h??

"The Beats Of life..... The Voice Of Creation.... The Invisible World...... The Echo of Imagination......... We dance for joy ...we cying teras.... we screaming Loud .... The Beats of Life. " SHOWTEK!!

Świetna Muza Do Auta :)

Opublikowano

Jak kupiłem to było normalnie z czasem w ciągu tygodnia się tak zrobiło i zauważyłem że po wymianie opon były zimowe i założyłem taki sam rozmiar letnie. Robiłem test zegarów, wskazówka zaczyna od 40 km/h i kończy grubo po za skalą prędkościomierza. Właśnie tak myślałem żeby ręcznie to nastawić, jest możliwość zdjęcia "szybki" z zegarów?? jak tak to proszę o poradę jak ew. link do tematu z podobnym przypadkiem

ps a jak się resetuje zegary bo test 20 jest niedostepny??

Opublikowano
wykreć 2 srubki z przodu od góry i wyjmij całe zegary. Potem je rozkreć od tyłu na cześci pierwsze i spróbuj jakoś ręcznie delikatnie przestawić, nie wiem czy wskazówke da sie zdjac i wpiąc w innym polozeniu :D zobaczysz co i jak.
szukam
Opublikowano
Czasem wskazówka zawiesi się na amen i trzeba właśnie wyjąć zegary i ręcznie przestawić, tak miałem z czujnikiem temp. cieczy i temp. była u mnie cały czas na czerwonym mimo że wszystko było ok. Po wyjęciu zegarów odblokowałem wskazówkę i wszystko wróciło do normy.
Opublikowano
Hmm tak jak piszą koledzy w tym wypadku musiało się przestawic a mocowaniu skoro wychodzi za skale to napewno cis sie przestawiło

"The Beats Of life..... The Voice Of Creation.... The Invisible World...... The Echo of Imagination......... We dance for joy ...we cying teras.... we screaming Loud .... The Beats of Life. " SHOWTEK!!

Opublikowano
Nie rozbebeszałem zegarów jeszcze ale zrobiłem diag inpą i reset zegarów potem zrobiłem test zegarów tez inpą. Jak na razie igła jest na swoim miejscu ale jeszcze nie testowałem bo "piątek". jutro pojeżdżę to się okaże czy zadziałało i mam nadzieje ze wskazówka już będzie pokazywać prawdę:) dzięki za pomoc
Opublikowano
Noo to pozytywnie ale jak się znów dziadostwo rozjedzie to trzeba by chyba sprawdzić co tam piszczy. Jesli elektrycznie (tzn wykonując testy inpą) zegar sie skalibrował no to raczej mechanika układu w gre nie wchodzi a problem leży po stronie elektrycznej, oby było dobrze, czego Ci życzę kolego :)

Opublikowano

Witam

Dziś przetestowałem prędkościomierz i wszystko jest jak na razie w porządku. Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem.

Opublikowano
Spoko luz jakby co to pisz :-)

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Chciałbym odświeżyć temat bo mój prędkościomierz nadal żyje swoim życiem wskazówka pokazuje co chce, nieraz jak jadę ze 120km/h to igła wychodzi poza skale, a nieraz (rzadko) pokazuje prawidłowo. Nie rozbierałem tego ale wszystkie próby resetowania zegarów pomagają tylko doraźnie. Jakby ktoś mądry miał jakiś pomysł.... dodam ze reszta wskaźników działa idealnie (no może poza ekonomizerem :lol: