Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie czy wymiana łożyska tył wymaga ustawienia zbieżności ? Bo wyliczono mi Koszt wymiana 200 + zbieżność 150 i zastanawiam się czy jest potrzeba ustawiania zbieżności ? proszę o poradę :)
Opublikowano
ja nie miałem ustawianej zbieżności po wymianie łożyska, mechanik nawet nie proponował a robią zbieżność. W sumie chyba nie rusza sie punktów geometrycznych więc po co ? ale może sie mylę, niech mnie ktoś poprawi :)
Opublikowano

200 pln za koło , czy za 2? tak z ciekawości pytam , bo wymieniałem sam w swoim bmw , przyznam, że łatwe to nie jest, ale

podpatrzyłem filmik z youtube, dorobiłem ściągacz i poszło... Zbieżności nie ustawiałem i jest ok.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
za Jedno :/ ale powiedzmy cena 150-200 za wymianę łożyska to w Warszawie norma, pytanie czy trzeba zbieżność ustawiać?

Nie trzeba na łożysku nie ustawia sie geometrii kół

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

jak wymienisz same łożysko , to nic nie trzeba ustawiać, jak pisał Ci kolega wyżej, nie zmienia się geometrii , nie wiem jak to jest , jak ktoś demontuje całą piastę (a ponoć są i tacy) żeby wyjąć łożysko, wtedy to może i trzeba, na moje oko to warsztat chce Ciebie naciągnąć na dodatkową kase...

pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zgadza sie jeśli zdemontują Ci całą piaste wtedy bedziesz musiał ustawiac geometrię

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii