Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W real oem sprawdz ( po VINie ) jaki masz zawias. Potem gdzieś bmw części albo bmw sklep i porównaj z nr ori podanymi.

Są zamienniki lepsze i gorsze.

Opublikowano
wiem ,że są lepsze i gorsze stawiał bym na lepsze nie oszczędzam zbytnio na bawarce w granicach rozsądku ,a jeżeli mam sportowe dostosowanie podwozia to amorki do nich się różnia jak do standartu? dodam jeszcze ,że na spręzynach mam 2 paski biały i czerwony...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wiem ,że są lepsze i gorsze stawiał bym na lepsze nie oszczędzam zbytnio na bawarce w granicach rozsądku ,a jeżeli mam sportowe dostosowanie podwozia to amorki do nich się różnia jak do standartu? dodam jeszcze ,że na spręzynach mam 2 paski biały i czerwony...

Jesli masz sportowe dostosowanie podwozia to amorki są inne. Maja mniejszy skok i polecam sahs adwentage sa to odpowiedniki do sportowego dostosowania podwozia.

A wynika ze takie masz bo odpowiada za to symbol S266A https://www.bmwautoparts.net/pl/katalog/czesci/31_0518/0/47611/0/0/0/0/31306757043/kol-mcphprzedamortyzator

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Zanim cokolwiek kupisz, sprawdź dokładnie jak i czy poprawnie się "crosują" zamienniki.
Opublikowano
a miał ktoś doczynienia z firma alko ? nie mam za dużego wyboru jeszcze sachs po 170 Euro ,podobno są całkiem całkiem...
Opublikowano

A monreo, kyaba, bilstein i inne ... odpuść sobie firmy które robią wszystko i są tylko "pakowaczami" ... zwłaszcza jak masz sport dost podw. Bo rozumiem, że zmieniasz oba?

Ja bym zalożył sasch-a. Ale to moje zdanie.

Niby jest gwarancja, a nawet najlepszym firmom zdażają się wtopy i trzeba reklamować ale jednak ...

Opublikowano
no jasne ciekawy jestem czy wybrałbyś sachsa w moim przypadku gdzie nie mam taniej kupić jak 170 euro :) za sztuke a ten alko za 70 czyli kpl tanszy jedynie ponad 800 zł :) ja kupiłem te alko nie mają zwrotów na nie w sklepie a opinie mają też całkiem dobre opinie, spróbuje tych alko może to będzie błąd ale nie mam za dużego wyboru auto jest mi potrzebne a z uwalonym napewno nie będe jezdzil...
Opublikowano

Zrobiłeś jak uważałeś, a że pytałeś to odpowiedziałem. Ja bym kupił sascha, też mam sportowe dostosowanie podwozia.

Alko to jakieś nieporozumienie. Już od biedy monroe, kyaba i bilstein lepiej.

Sam widzisz różnicę w cenie a nie płacisz tylko za to że jest napis saschs.

Opublikowano
no jasne ciekawy jestem czy wybrałbyś sachsa w moim przypadku gdzie nie mam taniej kupić jak 170 euro :) za sztuke a ten alko za 70 czyli kpl tanszy jedynie ponad 800 zł :) ja kupiłem te alko nie mają zwrotów na nie w sklepie a opinie mają też całkiem dobre opinie, spróbuje tych alko może to będzie błąd ale nie mam za dużego wyboru auto jest mi potrzebne a z uwalonym napewno nie będe jezdzil...

Kup u Maćka na czescidobmw.pl 350zł szt sachs + przesyłka za granice pewnie koło 100zł, zależy gdzie.

Opublikowano

najpierw piszesz że nie oszczędzasz i wolałbyś lepsze a potem bierzesz pierwsze najtańsze :duh: co z tego że jestes za granicą ? zarabiasz w euro ale wydawać to się już w euro nie chce ? :mad2: poza tym można sobie w polsce kupić i dostać je do domu bo mamy 21 wiek z grubsza i takie rzeczy nie są problemem.

z takim podejsciem proponuje dalej jeździc na wylanych, wyjdzie taniej jeszcze.

szukam
Opublikowano
no potrzebowałem zrobić to jak najszybciej jest 2 lata gwarancji, zobaczymy ile posłużą a dla ciekawości nie zarabiam w euro :P jestem tutaj jak narazie bezrobotny :)
Opublikowano
a pytanie jeszcze jak z geomatrią ,ustawiać po robocie czy jak będzie wszystko ok to zostawić? bo w drążki nie będe ingerował tak ,że wydaje mi się ,że jest to zbędne a wy jak myślicie ?
Opublikowano

Masz Mpak II patrzac po sprezynach. Standardowe amortyzatory nie pasuja oczywiscie. Tzn pasuja ale nie powinienes ich wkladac.

Ja do Mpaka II wlozylem MTSy. Mozesz wlozyc Bilsteina, Sachsa, Monroe. Rozne modele w zaleznosci od zasobnosci kiermany.

Geometrii nie musisz ustawiac bo nie zmieni Ci sie pochylenie kola. Jak nie wymieniales poduch amortyzatorow i odboji to wymien od razu. Do sportowego zawiasu odbojniki sa inne niz do normalnego.

PS: Alko i Delphi tez sa ok. Delphi szly do mojego modelu na pierwszy montaz. Mam oryginalne ze znaczkiem BMW Delphi.

Opublikowano
noi ktoś konkretny ,że są ok a nie odrazu wynalazek :) a nóż się okaże ,że będa dobre :) a mpka II nie mam mam tylko sportowe dostosowanie podwozia, kolega ma mpka i ma dużo niżej i twardziej niż ja...
Opublikowano
noi ktoś konkretny ,że są ok a nie odrazu wynalazek :) a nóż się okaże ,że będa dobre :) a mpka II nie mam mam tylko sportowe dostosowanie podwozia, kolega ma mpka i ma dużo niżej i twardziej niż ja...

Biala i czerwona kreska to Mpak II.

Opublikowano
no przyznam ,że jest takowe nieco na sprężynce... no ale tak jak mówie dobrałem je po nr... no ale w vinie jest tylko sportowe dostosowanie podwozia...
Opublikowano
Bedzie dobrze :cool2: Ja dokladnie takie sprezyny jak Ty masz wpasowalem jako retrofit w swoje autko. W oryginalne byly z amorami o opisie 6zyl u mojego kolegi w kompakcie. W kazdym badz, jest to na pewno sportowa sprezyna i wlozylem w to sachsa na tyl i mtsy na przod. Jest przyjemnie. Na pewno nizej i twardziej niz w serii.