Skocz do zawartości

[e46] problem z przyciskiem na zegarach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem nowym posiadaczem BMW 318 w coupe :)

Nie mogłem nigdzie na forum znaleźć wątku z problemem z... lewym przyciskiem na zegarach. Czy mieliście z nim problemy? Powinien on się wciskać? Przekręcać? U mnie jakby tak po prostu sobie był (nie wciska się ani nie przekręca). Prawy natomiast działa.

Drugim problemem, mniej istotnym jest zmieniarka CD. Nagrałem sobie 4 jednakowe płytki, jednakowo nagrywane (prędkość) na jednakowych nośnikach TDK. W radiu wszystkie pięknie grają jednak gdy są w zmieniarce działa tylko jedna, czy to by była w 1 czy 6 slocie. Stąd pytanie... zmieniarkę wystarczy przeczyścić specjalną płytką czy gdzie indziej szukać przyczyny?

Opublikowano
Lewy przycisk z tego co pamiętam powinien się wciskać resetując licznik km. Prawy powinien się obracać w lewo i prawo ustawiając godzinę.
Opublikowano
wyjmij zegary i rozbierz. Często sie tam ułamuja różne rzeczy. Albo weź pociągnij ten patyczek czarny, zostanie ci w dłoni i bedzie sam rdzen taki bialy i nim spróbuj wcisnąc, delikatnie poruszać na boki. Jak nic to rozbieraj zegary :)
szukam
Opublikowano
Jest tak jak pisze yoshimura01. Rozbierz zegary i będziesz wiedział co jest grane. Łatwo się je wyciąga, musisz odkręcić tylko dwie śrubki, potrzebujesz później tylko mały torx do rozkręcenia zegarów.
Opublikowano

Z 'gołym patyczkiem' (u mnie akurat czarny ;p) próbowałem i nic z tego. Jutro rozbiorę te zegary i popatrzę czy owy patyczek jest cały i na miejscu.

Odnośnie zmieniarki. Dzisiaj przeczyściłem ją specjalną płytką i dalej nic :/ Sytuacja dość dziwna, bo wkładając np. 4 płyty (wszystkie działają na radiu) działa tylko jedna np. ta ze slotu 1. Wyjmując tą z 1szego slotu działa tylko... ta z 2 slotu... i tak w kółko można sobie wyjmować i wkładać różnie ale i tak losowo działa tylko jedna :(