Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jestem nowa na forum ... mam problem z rozrusznikiem ... kreci w nie w tą strone :shock: kupilam nowy bendix , cewke i wymienilam szczotki .. i nie wiem co moge dalej zrobic.... Autko dzialalo ok , a pozniej przestalo , bo własnie rozrusznik przestał krecic , a własciwie na poczatku krecil kiedy chcial a pozniej padł ...i teraz ... o tyle dobrze ze jest wiosna mozna wskoczyc na rower , no ale :roll: autko potrzebne ... i nie wiem co juz dalej robic :mad2: .... pomózcie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Uściślij trochę.

Po wymianie bendixu, szczotek, cewki - rozrusznik kręci się w przeciwną stronę?

Sprawdzany był na krótko?

p.s. zanim się "wejdzie" na forum, warto chyba przedstawić się w odpowiednim dziale, nieprawdaż?

pzdr

yaz

Opublikowano

A zazębia się ??

Najlepiej podmienić lub kupić niż regenerować do 730i duża dostępność jest, a po za tym dziwna sprawa.

Opublikowano

Witam

jak napisalam wczesniej ,jestem tu nowa , wiec wybaczcie wszelkie pomyłki co do działów :D

Tak , po wymianie w/w czesci kreci w lewą strone , nie zazębia sie i sprawdzany był na krótko.....

a w zwiazku z tym , ze ze mnie taki mechanik jak i baletnica , zamówiłam rozrusznik uzywany , mam nadziejej ze to rozwiąze moj problem

dzieki serdecznie za wszelkie podpowiedzi :mrgreen: pozdrawiam :D

Opublikowano

Witam ponownie ...

wiec .... zalozylam zamowiony rozrusznik i autko dziala :D ale nie dalo mi spokoju z tym "starym rozrusznikiem" ... i zaczelam szukac .... okazalo sie ze nie tak włozylam magnesy :duh: .... i jak w koncu załozylam magnesy prawidlowo tzn naprzemiennie nsnsns..."stary rozrusznik" kreci jak szalony i to w dobra strone :D :D ... pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam ponownie ...

okazalo sie ze nie tak włozylam magnesy :duh: .... i jak w koncu załozylam magnesy prawidlowo tzn naprzemiennie nsnsns..."stary rozrusznik" kreci jak szalony i to w dobra strone :D :D ... pozdrawiam

Sama zakładałaś? :shock: