Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

takiego problemu na forum nie znalazlem,

wiec gdy dodaje gazu czy jade ze stala predkoscia jest zupelnie cichutko i cacy,

ale gdy spuszczam z gazu zaczynam slyszec cichutkie piszczenie/cwierkanie,

jak juz hamuje silnikiem jest bardziej wyrazne ale wciaz ciche,

dochodzi jakbym z tylu ale trudno mi zlokaliowac zrodlo,

dodam gazu - dzwiek znika,

ktos sie spotkat z czyms takim?

Opublikowano

dzisiaj sie przysluchalem i jednak dzwiek dochodzi z okolic dolotu :roll:

po otworzeniu maski jest juz dobrze slyszalne

a z bliska dzwiek bardziej przypomina syczenie/piszczenie

dodam ze obroty nie faluja i samochod nie szarpie

moze teraz?

Opublikowano
a moze pasek i poprostu jak dodajesz gazu to dzwiek silnika zaglusza to piszczenie ja u siebie tez mam takie piszczcenie i podobno jest to z kola alternatora tam jest takie lozysko ktore lubi skrzypiec, zamiezam wlasnie to zrobic
Opublikowano

nic nie zaglusza, wyraznie cichnie po dodaniu gazu,

troche pogrzebalem i jest to swist zasysanego powietrza w DISA valvie" 7 Adjusting Unit 11617502275" - znalalem na Real OEM,

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=NA72&mospid=47754&btnr=11_2879&hg=11&fg=40

jest tam zolty otworek ktory po prostu zasysa powietrze i swiszczy, jak zatkam palcem to cisza,

czy tak powinno byc? tak powinien swiszczesc caly czas?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dla zainteresowanych,

swiszcznie/syczenie bylo rezultatem polamanego plastikowego bolca na ktorej powinna sie poruszac klapka zaworu DISA.

ruchoma czesc zaworu rozpadla sie przy wymontowaniu, metalowy bolec musialem z kolektora wyciagac bo sobie tam zostal :x

Do tego milym plusem okazalo sie ze bledy o niewlasicwej mieszance same zniknely po intalacji nowego zaworu :mrgreen:

• 3 lata później...
Opublikowano
Witam...mam cos podobnego, mianowicie dźwięk pojawia sie od ok 50 km/h...wystarczy ze lekko dodam gazu dziwek zanika i jak tylko puszczę gaz lub jadę stała prędkością bez dodawania gazu znowu powraca...nic sie nie dzieje do ok 40km/h..dziwie bardzo podobny do piszczenia paska..kupiłem jakiś środek do niwelowania pisków na pasku ale nic to nie zmieniło, dodam ze obroty zaczęły falować jak auto stoi..niedawno wymieniałem wszystkie świece..mam nagranie ale nie mam pojęcia jak tu wrzucić