Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema jak wiadomo pisze w tytule wał korbowy, czytalem wczesniej o tych wałach ze predzej czy puzniej i tak siadaja. Posiadam bmw e46 320d i tak sie zastanawiam czy nie lepiej odrazu wymienic wał zeby puzniej silnika nie zmieniac lub remontowac go? dop. plz :cry:

viewtopic.php?f=69&t=117886

Opublikowano

Jak sie boisz to ja bym BMW sprzedal i kupil cos innego albo 330d. Ja mam 307 000 na liczniku i wal sie kreci jeszcze OK. Ale olej leje 5W40 i zmieniam na czas i nie jezdze na high RPMs jak pewnie niektorzy. Jest to wada materialowa napewno ale uztykownik tez sie do tego przyklada.

PS: Widzialem projekt najsilniejszego M47 w kraju. A moze walczyc o podium w kategorii M47 z najwieksza iloscia km :D

Opublikowano
na jaki chciałbyś zmienić, na nowy z aso ? mysle że o ile jest dostepny to cena cie wyrwie z butów pewnie :D na używany z mniejszym przebiegiem ? bez sensu.
szukam
Opublikowano
kolego , już to przerabiałem nie opłaca się kupować nowego wału z panewkami to cena ponad 3tys. Jak siądzie to się silnik wymieni i po sprawie.
Spolszczenie CCC na PW ;)
Opublikowano
zmień koło pasowe na nowe z górej półki, wymień poduchy pod silnikiem możesz zmienć zawór egr na ten z E90 czyli z klapką i do tego nowy 2mas, olej w siliniku 5w jakiś bardzo dobry i myśle że problemu nie będziesz miał :)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.