Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim życiu pojawiło się kolejne BMW tym razem e61 535d przed liftem, tylko że uszkodzone :(

Auto ogólnie niegroźnie dostało w prawą stronę (lampa maska błotnik zderzak) ale poduchy się otworzyły. Chciałbym po naprawie je zamontować lecz mam pytanko czy to jest bezpieczne ?

Byłem u kilku elektroników w okolicy jedni są za drudzy przeciw, więc pytam Was co muszę wymienić żebym miał czyste sumienie i bez obaw jeździł autem i nie zastanawiał się czy czasem nie wystrzelą poduchy same z siebie...

Opublikowano

czyli wystarczy zamontować nowe poduchy oraz deskę skasować błąd i po wszystkim ?

co z sensorami ? wszystko będzie ok ?

widziałem przypadek jak w hondzie accord poducha wystrzeliła jak auto stało na parkingu przed marketem... o taki przypadek mi chodzi

Opublikowano
co z sensorami ?
oczywiscie do wymiany nowe nie sa drogie.

widziałem przypadek jak w hondzie accord poducha wystrzeliła jak auto stało na parkingu przed marketem

Bo jak sie uprawia druciarstwo, to tak bywa.

Opublikowano
Nie słuchaj tych co się mądrują ( m.in. dlatego że masz 535d-o której marzą-a jeżdzą 520'tkami )

tylko wymień i :cool2:

Co ma niby wymienić?

Kasowanie błędu ze sterownika po wymianie poduszek i napinaczy i jazda...

Poza tym bez różnicy czy to 535d czy 520...

Opublikowano

chłopaki pokarze wam jak to wygląda przed....

autko kupiłem ze zdjęć i właśnie jest w drodze do mnie, 2005 rok silnik 3.5d 272ps z oryginalnym przebiegiem 171 000km

Wydawało mi się, że auto nie jest tak mocno trafione ale po 10cio godzinnym wpatrywaniu się w fotki zobaczyłem zagięcie na prawym błotniku i zacząłem się denerwować czy z kielichem i podłużnicą jest wszystko ok... sanki oczywiście do wymiany...

http://krzysztof.niklas.w.interia.pl/bmw/bmw(4).jpeg

http://krzysztof.niklas.w.interia.pl/bmw/bmw(1).jpg

http://krzysztof.niklas.w.interia.pl/bmw/bmw(3).jpeg

http://krzysztof.niklas.w.interia.pl/bmw/bmw(2).jpeg

http://krzysztof.niklas.w.interia.pl/bmw/1.jpeg

co o tym sądzicie ? z góry mówię że nie mam ograniczonego budżetu i nie mam zamiaru zrobić z tego "ulepa" chciałem kupić auto uszkodzone po to by naprawić je dla siebie i mieć pewność, że będzie wszystko dopięte na ostatni guzik...

Opublikowano

Kielich nie powinien byc ruszony,ale zapewne aluminiowe poszycie pod blotnikiem bedzie do wymiany.

Co do sanek...Mam wrazenie ze wyrwane jest mocowanie sanek z podluznicy a to juz nic dobrego bo spawanie aluminium...

Znajdz kogos kto sie na tym zna,zebys pozniej nie zalowal.

Opublikowano
dzięki kolego za odpowiedź, mam jeszcze jedno pytanko - gdzie jest zamontowana pompa ABS w 3.5d pod filtrem powietrza ?
Opublikowano
niby lekki dzwon na pierwszy rzut oka, ale prawe kolo przyjelo cala sile uderzenia i tam z zawieszeniem mozesz miec kino, zobaczysz jak przyjedzie daj fotki jak sciagniesz kolo jak zwrotnica,stabilizator,drazki,i maglownica jak to wyglada bo jak wyrwalo wachacz u chwytow to napewno nie tylko sam wachacz jest walniety i lekko niebylo napewno strzelone, za ile to kupiles? jak w srodku wyglada?
Opublikowano
Kupilem podobnie trafione E60(no zawieszenie nie bylo az tak uszkodzone) i musialem wymieniac poduszki razem z konsola oraz napinacze.Wyslalem modul AIRBAGow do skasowania wypadku.Jednak dalej mam blad 93F8 i swiatelko na desce i iDrive. Aha,nie ma silnika 3.5D ;)
Opublikowano
No wlasnie mam w sumie 3 napinacze,ktore wymienilem.INPA mowi,ze za wysoki opor jest na tym jednym(niektorzy mowia na to dopinacz).Ale nie kradnijmy tematu.Poduszki jak najbardziej mozna wymienic TYLKO ODLACZ AKU ;) Ale dzieki chlopaki za zainteresowanie!!!
Opublikowano
zobacz kolego jeszcze czy zagłówek jest ok, u mnie ostatnio w serwisie ktoś zrobił zwarcie i uszkodziły się napinacz, pas i właśnie zagłówek... wszystko obyło się bez problemu i wymieniono wszystkie części bo to przypadek ale jeszcze czekam na zagłówek z Niemiec i mam taki komunikat jak po wystrzelonej poduszcze....
Opublikowano
Kupilem podobnie trafione E60(no zawieszenie nie bylo az tak uszkodzone) i musialem wymieniac poduszki razem z konsola oraz napinacze.Wyslalem modul AIRBAGow do skasowania wypadku.Jednak dalej mam blad 93F8 i swiatelko na desce i iDrive. Aha,nie ma silnika 3.5D ;)

Sprawdzałeś napinacze z tyłu - w kanapie? u mnie też tam są

Opublikowano
Witam kolego w odpowiedzi na Twojego maila i po obejrzeniu fotek moge stwierdzic ze nie powinno byc zadnych problemow z naprawa . Oczywiscie zewnetrzny fartuch ( wzmocnienie blotnika ) jest do wymiany to jest najmniejszy problem - tu tylko klejenie i nitowanie - malym moze problemem bedzie to ze musisz kupic duza cwiartke aby mozna bylo roznitowac potrzebna czesc . Dlaczego mowie o cwiartce bo moze okazac sie ze inne elementy beda uszkodzone a ze jest to alu nie ma miejsca na wyciaganie czy podklepywanie .Wozek oczywiscie do wymiany , podluznica jest ok , przod moze byc lekko przemieszczony na lewa strone ale oczywiscie to zaden problem . Jedyna rzecz ktora mnie zastanawia czy w czasie wypadku gdzie byl urwany wahacz kolo nie przemiescilo sie do tylu i uderzylo w nadkole ...?? mysle ze moze tylko bedzie lekko odbite - generalnie naprawa tego autka - nic nadzwyczajnym ....koszt samej blacharki okolo 1000-1500 . Pamietaj aby przy zakupie deski zwrocic uwage na konsole aby nie byla naprawiana !!!!! bo bardzo czesto trafia nam sie gdy klient przywozi czesci okazuje sie ze konsola byla naprawiana , generalnie nic do tego nie mam ale mysle ze robienie auta polega na profesjonalnym odbudowaniu i wstawianie klejonki jest niedzrozumiale . pozdrwiam
Opublikowano

2

Witam kolego w odpowiedzi na Twojego maila i po obejrzeniu fotek moge stwierdzic ze nie powinno byc zadnych problemow z naprawa . Oczywiscie zewnetrzny fartuch ( wzmocnienie blotnika ) jest do wymiany to jest najmniejszy problem - tu tylko klejenie i nitowanie - malym moze problemem bedzie to ze musisz kupic duza cwiartke aby mozna bylo roznitowac potrzebna czesc . Dlaczego mowie o cwiartce bo moze okazac sie ze inne elementy beda uszkodzone a ze jest to alu nie ma miejsca na wyciaganie czy podklepywanie .Wozek oczywiscie do wymiany , podluznica jest ok , przod moze byc lekko przemieszczony na lewa strone ale oczywiscie to zaden problem . Jedyna rzecz ktora mnie zastanawia czy w czasie wypadku gdzie byl urwany wahacz kolo nie przemiescilo sie do tylu i uderzylo w nadkole ...?? mysle ze moze tylko bedzie lekko odbite - generalnie naprawa tego autka - nic nadzwyczajnym ....koszt samej blacharki okolo 1000-1500 . Pamietaj aby przy zakupie deski zwrocic uwage na konsole aby nie byla naprawiana !!!!! bo bardzo czesto trafia nam sie gdy klient przywozi czesci okazuje sie ze konsola byla naprawiana , generalnie nic do tego nie mam ale mysle ze robienie auta polega na profesjonalnym odbudowaniu i wstawianie klejonki jest niedzrozumiale . pozdrwiam

Opublikowano
hej,ja jeździłem,jeżdżę i będę jeździł 520i i nie marzę o 535d(kaszlok przesilony,awaryjny,tani bo na blacie 350tyś. przejechane)więc proszę nie ubliżać modelom o niższej pojemności :nienie:
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.