Skocz do zawartości

Jaki interfejs diagnostyczny wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od niedawna jestem posiadaczem e39 528i w automacie i lpg z 1996 r.

Pod maską mam okragłe złacze diagnostyczne.

Mozecie mi polecić i podpowiedzieć jakie złacze mam kupić na allegro zeby mi smigało pod moim laptopem.

Ucze sie dopiero tego auta. Chcialbym w nim robic jak najwiecej wlasnymi rekoma a nie z byle blachym powodej jechac do mechanikow.

Np po wykasowanie inspekcji olejowej.

Wiem jak jak wykasowac recznie ale podpiecie pod kompa daje wiecej mozliwosci przy samej diagnostyce elektryki auta wykrywanie i kasowanie jakis niewidocznych błedow.

Prosze tylko o nakierowanie mnie na odpowiednie złacze pod moje auto bo po przeczytaniu wielu informacji z roznych fordalej nie wiem jakie kupic bo jeden pisze takie drugi takie i sam juz nie wiem.pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie bardzo wiemy jakiego masz tego laptopa.

Czy ma tylko USB CZy może ma COM?

Jaki masz system operacyjny?

Jakim programem do diagnostyki chcesz się posługiwać?

Ale i tak ci zamkną temat zanim odpiszesz.... :mrgreen:

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale czemu?

Popraw tytuł i temat trwa.

Opublikowano
I zajrzyj do odpowiedniego działu viewforum.php?f=48 zamiast strzelać fochy :duh:

http://s25.postimg.org/fhz6cbo73/podpis_forum.jpg

Mieszkasz w Holandii? Zajrzyj tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=208939 Mój Individual >>klik<<

Zamienię 2szt BBS RS 700 8,5Jx18 za 2szt BBS RS 701 10Jx18, bądź deal na 19" ACS Type III

Opublikowano

Ja kupiłem na allegro inpę z kablem na usb i mi to działa na win 7.Laptop HP Pavilion

tu kupiłem dokładnie od tego gościa:

http://allegro.pl/interfejs-bmw-inpa-wersja-pl-e36-e46-e39-e60-e90-i3141465556.html

Na płycie masz wszystko co ci potrzebne, czyli linki do pobrania INPY i jak zainstalowac i skonfigurować port usb krok po kroku itp.

Kabel na okrągłe złącze z przejściówką na obd 2 musisz kupić osobno tez u niego jak ci potrzebny. Jak kupisz u niego to wystarczy że mu napiszesz w wiadomości że chcesz tez tan kabel na okrągłe wejście pod maską i ci dołoży do przesyłki.

Za cały komplet nawet nie zapłaciłem 100 zł

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A czy mozesz się podzielić linkami do tej inpy i reszta ?

Może być PW.

Opublikowano
Ja kupiłem na allegro inpę z kablem na usb i mi to działa na win 7.Laptop HP Pavilion

tu kupiłem dokładnie od tego gościa:

http://allegro.pl/interfejs-bmw-inpa-wersja-pl-e36-e46-e39-e60-e90-i3141465556.html

Na płycie masz wszystko co ci potrzebne, czyli linki do pobrania INPY i jak zainstalowac i skonfigurować port usb krok po kroku itp.

Kabel na okrągłe złącze z przejściówką na obd 2 musisz kupić osobno tez u niego jak ci potrzebny. Jak kupisz u niego to wystarczy że mu napiszesz w wiadomości że chcesz tez tan kabel na okrągłe wejście pod maską i ci dołoży do przesyłki.

Za cały komplet nawet nie zapłaciłem 100 zł

pozdrawiam

Dzieki kolego za info nie sa to duze pieniadze wiec kupie to co podales tylko z okraglym zlaczem.pzdr

Opublikowano
A moze ktos minie oswiecic co sam jako kompletny laik moge zrobic lub wykryc w swoim aucie za pomoca tego interfejsu ?Kasowanie bedow to wiem ale co jeszcze urzytecznego mozna osiagnac?
Opublikowano
M.in. kasować błędy, robić adaptacje, aktywować, dezaktywować funkcje itp. Tylko najpierw dobrze poczytaj o tym wszystkim bo później są zakładane tematy typu "bawiłem się kompem, auto nie odpala teraz, pomocy!"
Opublikowano
M.in. kasować błędy, robić adaptacje, aktywować, dezaktywować funkcje itp. Tylko najpierw dobrze poczytaj o tym wszystkim bo później są zakładane tematy typu "bawiłem się kompem, auto nie odpala teraz, pomocy!"

he he a to dobre he he

Opublikowano
Co dobre? :D Z tym, że nie mógł ktoś odpalić auta? Parę tematów przeczytałem. Tym bardziej, że nie ma Inpy w języku Polskim i niektórzy klikają z ciekawości choć nie wiedzą co jest napisane. Ja na przykład chciałem zasięgnąć głębszej wiedzy na temat kodowania funkcji. Spodobały mi się 2 funkcje. Jedna to pikanie przy zamykaniu i otwieraniu auta, druga to panic modus czyli przy przytrzymaniu dłużej przycisku na pilocie od otwierania bagażnika załącza się alarm ze wszystkimi światłami jakie są w aucie. Miałem jeszcze aktywowane, ze przekraczając 20km/h zamykają się wszystkie drzwi lecz jak pasażer zaczął ciągnąć za rączkę, zrezygnowałem :D
Opublikowano

INPA po polsku już jest dzięki jednemu koledze, który swoją żmudną pracą pomógł entuzjastom.

I trzeba uważać z softem, bo można równo namieszać.