Skocz do zawartości

M50b25 Przerywa :( co sie dzieje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Auto na podtlenku gazu . Odpale samochod chodzi nie zbyt ladnie. Po rozgrzaniu silnik kuleje jak by na jednym garze nie chodzil. Postanowilem wyczyscic swiece gniazda świec . Pomoglo na 80 km gdzies i znowu to samo. Świece maja kolor popielaty (szary) .
Opublikowano
Fajki w dobrym stanie? Sprawdź jak będzie ciemno czy nie błyskają.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano

Skoro po czyszczeniu świec pomogło chwiłowo to gdzieś może jest przerwa w układzie zapłonowym. Poruszałeś, styki poprawiły sie i było ok.

Zaczął bym od wymiany świec, może są wypalone już i nie zawsze prawidłowa iskra pada. Najlepiej komplet bo przy lpg bardzo czesto i szybko sie wypalają.

Sprawdził bym wszyskie połaczenia na układzie zapłonowym czy wszedzie jest dobry styk.

Pozdrawiam

Wojtek

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano
  • Autor
no wymienie świce najpierw. Lecz maja tylko rok i maks 7 tys przejechaly nawet niee.
Opublikowano
a nie masz jakiś starych na podmiane żeby sprawdzić czy pomoże? Z tego co znalazłem to w tym silniku są cewko-fajki, czy zmieniałeś je kiedyś? Czy nadal orginalne?

Pozdrawiam

Wojtek

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano

Wymiana cewek to 1000zł więc to nie takie hop siup.

Jak pisałem zrób tzw. próbę błyskową. W nocy, albo w ciemnym garaży sprawdź czy nie ma przebić z świec na pokrywe.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
  • Autor
wiec tak zmienilem swiece nadal to samo, cewki nie wygladaja aby mialy przebicie :( nigdzie nic nie iskrzy
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Sonda pracuje.Świece nie były lekko okopcone?To może świadczyć że przylewa np sonda leży.U jednych będzie mulić u innych szarpać.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

komplet to 1000zł za cewki, to może kupić jedną i podmieniać pokolei... A były wymieniane od nowości?

Na gazie jak i na benzynie takie same objawy?

Jeśli tak to jak dla mnie wina wisi w zapłonie... Może gdzieś są zaśniedziałe styki we wtyczkach?

Sonda z tego co wiem ma inne objawy, ale nie można jej wykluczać. Zawsze można ją zwykłym miernikiem zmierzyć i sprawdzić podstawowe parametry lub wypiąć wtyczkę i spróbowac uruchomić silnik.

Pozdrawiam

Wojtek

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano
rzuciła mi sie na myśl jeszcze jedna rzecz... Miałem kiedyś podobnie w polonezie gdy wydmuchała mi się usaczelka pod głowicą między dwoma cylindrami i wydawało się jakby nie chodził na jeden gar po nagrzaniu silnika

Pozdrawiam

Wojtek

Bayerische Motoren Werke