Skocz do zawartości

e46 2.0d brak reakcji rozrusznika, nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, dzisiaj o 3 w nocy wróciłem do domu, parkuje samochód, wsiadam dzisiaj o 11 a samochód nie chce odpalić, konkretnie, przekręcam kluczyk niby wszystko jak trzeba, uruchamiam zapłon a tu takie odgłosy zamiast kręcenia to jak by się lekko palcem pukało (np w stół), zapamiętałem też że na radiu na panelu wyświetlacza jakies dziwne znaczki się pojawiały, spróbowalem dwa razy ponownie ale nadal nic, pojechałem innym samochodem.. teraz wróciłem i chciałem zobaczyć czy coś się zmieni, i zmieniło się.. po przekręceniu kluczyka na pozycje odpalenie żadnej reakcji rozrusznika, kontrolki nie mają siły świecić, tylko kontrolka otwartych drzwi świeciła się dobrze, nie męczyłem już i zostawiłem, co to może być? poradźcie co mam uczynić :mad2:

edit: po przekręceniu kluczyka wskazówka temperatury silnika przekręca się do czerwonego jakby silnik miał 150 stopni

Opublikowano

W pierwszej kolejności podładuj akumulator i wtedy spróbuj. Zobaczysz czy rozrusznik zakręci.

Sprawdź jak ładuje alternator.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wyciągaj aku, szkoda zachodu. Ładujesz podłączając się pod konektory maską ( :arrow: instrukcja auta).
Opublikowano
To, że padł akumulator było oczywiste. Najważniejsze to ustalić przyczynę :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
podpiąłem, działa. Zrobiłem rundkę i odniosłem wrażenie że silnik ma inne brzmienie, ostatecznie jednak sam już nie wem, rozgrzał się na maxa dopiero po przejechaniu 7 km, wcześniej rozgrzewał się znacznie lepiej albo tak mi się wydaje