Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy potrzebuje waszej pilnej pomocy :(( Dziś czyściłem nawiewy specjalnym preparatem i po tym czyszczeniu nagle przestało mi działać oświetlenie radia to małe :( W liczniku ten mały samochod gdzie pokazuje otwarte dzwi ito :(( Kontrolka kierunkowskazów na liczniku :(( ( Ale działają w lampie ) I co najgorsza centralny na pilota :(( Co moze być przyczyną ?
Opublikowano
Znajduje się on za schowkiem pasażera ,schowek jest przykręcony na 5 albo 6 wkrętów trzeba go odkręcić i zobaczysz taki biały prostokąt odepnij od niego kostke i sprawdz czy nie jest zalana . Potem wysuń moduł i sprawdz w środku czy nie jest zalany
Opublikowano
Jest sucha z tego co zaauważyłem ;/ a jest możliwe że taki rzeczy będą siuę dziać jak np najleciało tego płunu do radia ?" bo tam też naleciało ;// sam już nie wiem co robić
Opublikowano
ja tak mialem jak miale zwarcie w sterowniku webasto. Indentyczne objawy
Opublikowano
ja tak mialem jak miale zwarcie w sterowniku webasto. Indentyczne objawy

Hmm ale czy to jest możliwe żeby tak było ? Skoro przed tym było ok a jak użyłem tego preparatu do nawiewów to nagle lipa zaczęło się wszystko sypać .. Myśle żeby odłaczyć aku w celu zresetowania kompa moze to coś pomoże ? jak myślicie ?

Opublikowano
Skoro przed tym było ok a jak użyłem tego preparatu do nawiewów to nagle lipa zaczęło się wszystko sypać ..

Nie wiem ja i nikt inny, dlaczego Ty myślisz , że zwykłe odłączenie aku może pomóc. W końcu sam napisałeś o tym preparacie, a o ile można się domyślać ( bo nic na jego temat nie powiedziałeś) to to był zapewne jakiś preparat który za pomocą rurki pompuje w kratki jakąś zapewne piankę - bo pełno tego typu preparatów jest.. Dobrze myślę? A jeśli dobrze myślę, to pewnie coś uległo zalaniu i trzeba by tego poszukać..

Ar­mia ba­ranów, której prze­wodzi lew, jest sil­niej­sza od ar­mii lwów pro­wadzo­nej przez ba­rana.
Opublikowano
Skoro przed tym było ok a jak użyłem tego preparatu do nawiewów to nagle lipa zaczęło się wszystko sypać ..

Nie wiem ja i nikt inny, dlaczego Ty myślisz , że zwykłe odłączenie aku może pomóc. W końcu sam napisałeś o tym preparacie, a o ile można się domyślać ( bo nic na jego temat nie powiedziałeś) to to był zapewne jakiś preparat który za pomocą rurki pompuje w kratki jakąś zapewne piankę - bo pełno tego typu preparatów jest.. Dobrze myślę? A jeśli dobrze myślę, to pewnie coś uległo zalaniu i trzeba by tego poszukać..

Tak kolego dobrze myślisz to jest preparat 'Moje Auto' Specialny do nawiewów odkręcałem bezpieczniki i tam było trochę dziś zajmę się ściągnięciem radia i przełącznika świateł bo masakra

Opublikowano
Przyczyna znaleziona jednak radio po odłaczeniu kostki wszystko wróciło do normy rozebrałem przeczyściłem ale niestety nadal to samo chyba trzeba będzie wysuszyć na kaloryferze ;pp
Opublikowano
Lipa radio chyba do wymiany ;/// Rozebrałem wysuszyłem podłączyłem i wróciły wycieraczki i el szyby ale nadal nie działa ten mały samochodzik co pokazuje otwarte dzwi i kontrolki siwateł też nie ;/ Oczywiście jak odłacze znowu radio to wszystko śmiga jak należy .. Wiec radio szrot ;/
Opublikowano
no gdzies sie robi zwarcie w tym radyjku. Oddaj komus do roboty, moze jest do uratowania:)
Opublikowano
Napize tak jakbym wiedział że to gówno mi tyle szkoda narobi(chodzi o ten środek do czyszczenia nawiewów) do bymn nigdy takiej głupoty nie zrobił po prostu szkoda nerwów i czasu .. A co do radia to fakt było ok miałem kasete i tel z rosrzerzeniem studio jakośc dzwięku była bd dobra ale co z tego jak z mojej winy uszkodzenie ;/
Opublikowano
Kolego dośc czesto wilgoc wchodzi tez do modulu swiatel, wyciagnij modul świateł , czyli przelacznik świateł, bo pewnie tam masz tez bagno po srodku do czyszczenia. W e46 tak jest poskladany kanał z lewej strony ze twoj srodek splynal prosto do modułu świateł.
.