Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio pozbyłem się 2 aut, trochę grosza odłożyłem i zastanawiam się nad zakupem BMW 318 E36.

No więc tak na czym mi zależy.

•Auto koniecznie musi być zakupione w moim mieście (Płock)

•Konieczna klimatyzacja

•5-cio drzwiowy, nie kombi

•Blacharka w dobrym stanie

•Silnik 1.8 hmm 116 KM? Chętnie z gazem

I tu zaczyna się pytanie czy do 6000tys zł realne jest kupić takie auto? Jeśli nie to nie mam co szukać jakiegoś egzemplarza do remontu.

Mi jedynie udało się wyszukać 1 auto jednak mi się wydaje że ten stan jest chyba zbyt dobry jak na auto z 1996r

http://otomoto.pl/bmw-318-bogatawersja-zadbany-28008295.html

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam.

W Płocku ostatnio było wystawionych kilka fajnych aut, niestety mam kawałek więc odpuściłem sobie jazdę.

Wiadomo że na zdjęciach samochód potrafi zawsze ładnie wyglądać. Najlepiej musisz jechać sam albo z jakąś doświadczoną osobą.

W przypadku zakupu poproś sprzedającego o numer Vin pojazdu żeby sprawdzić czy coś nie było gmerane przy nim, dopiero wtedy można jechać.

Druga sprawa jest taka że E36 to jest losówka bo jest dużo samochodów popowodziowych, rudych albo rudych zamalowanych.

Do ceny 6000 spokojnie możesz coś wyrwać z tymże trzeba trochę szukać, czasem warto się gdzieś dalej przejechać.

Co do roku to jest różnie ale uwierz mi że nie ma pod względem blacharki tak ogromnego zdarzenia bo możesz wyrwać idealnego 91 rok który będzie miał lepszą blachę niżeli 98r. To jest tak mówiłem losówka.

Co do silnika szukałbym 318is/320i. Ale 318 też ok, tyle że posiadacze 316i i 318 twierdzą że mocy jest za mało. Na temat gazu dużo nie powiem ale wszyscy polecają Staga.

Ten samochód z otomoto jest ładny, zdjęcia też ładnie oprawione graficznie :), jechałbym zobaczyć go na twoim miejscu.

Klima dwustrefowa, OBC podstawowy, tył lampy mpakiet, przednie lift zwykłe, podgrzewane fotele. Opcja ciekawe, sprawdź też w jakim stanie są obicia od foteli i kanapy, bo te te pokrowce mi nie pasują.

Sprzedam VW Corrado G60.

Kupię do E36: fotel kierowcy alcantara podgrzewany , Listwy progów wewnętrznych Mpakiet do Tour/Sedan,

Lusterka M, klapa tył cosmosschwarz

Sprzedam części od BMW E46 320d Touring.

Mój Turas

http://serwer1385585.home.pl/stefun/data/documents/bmw=20generacja.jpg

Opublikowano

No pytałem człowieka czy jest opcja że przed zakupem pojadę autem na przegląd to odpowiedział że niee ma z tym problemu wybieram dowolny punkt i jadę z jednym ze sprzedawców oczywiście przegląd na mój koszt.

Nie wiem decydować się? bym pojechał jutro zobaczyć to auto z bliska i dopiero bym coś napisał jak moim zdaniem ono wygląda.

Opublikowano (edytowane)

Wiesz na diagnostykę możesz zawsze zabrać. Jak masz znajomego mechanika to go weź ze sobą. Ja bym się pomylił i bum kupił budę rdzy świeżo malowanej.

Spod miał ok, środek bagażnika też. Gdyby nie obeznana osoba to kupiłbym rdzę ;d i wpadł w koszty mimo że też byłem na diagnostyce. Dobre miejsce wybierz i dogadaj się wcześniej żeby ci konkretne oględziny przy tym zrobili. IS jest spoko ale jak wsiadłem w vanosa to jest różnica 2.0 i 2.5 fajne silniki również. 2.5 ma niewielką różnicę spalania między 2.0, 0,2l więcej ? Tyle że też różnią się jazdą w mieście a trasie.

Tyle że osobiście jak bym był na twoim miejscu wolałbym mieć 1.8 i zdrowy samochód. Sedany i Coupe mają jeden minus który czasem przeszkadza użytkownikom, duża część posiada spawany bagażnik co trochę przeszkadza niektórym. Touring nie jest większy od Sedana, zmylne trochę ale ma po prostu inny bagażnik, wielkością jest jak coupe e30 mojego brata. A Turas daje dużo korzyści.

Weź od niego Vin i wrzuć zapytanie w dział " Co sądzicie o tym BMW z ogłoszenia? Opinie na temat samochodów na sprzedaż "

Sam z niego korzystałem gdy szukałem mojej E36.

Edytowane przez SteFun

Sprzedam VW Corrado G60.

Kupię do E36: fotel kierowcy alcantara podgrzewany , Listwy progów wewnętrznych Mpakiet do Tour/Sedan,

Mój Turas

Opublikowano
wszystkie te silniki są dobre jeśli nie kupimy zajechanego ale jeśli kolega nie potrzebuje dużej mocy to odradzał bym 6 cylindrówki bo jednak koszty większe nawet przy zmianie świec musisz kupić 6 nie 4 z przewodami to samo, ważne żeby zadbane było to nawet i 1,6 może być :wink: takie jest moje zdanie
Opublikowano

Toć ja auta nie kupuję do jazdy bokiem czy do palenia opon... bo i po co wiadomo że itak da radę bo wielu kumpli z takimi autami mam, szukam auta z 1.8 silnikiem bo ja jeżdżę głównie po mieście i nie potrzebna mi jakaś 2,5 litrowa jednostka za którą same opłaty mi sporo skaczą przy mojej 0-rowej zniżce :/ poprzednie aua miałem na przednim napędzie i silniki 1.3 i 1.7 oba były rejestrowane na ojca to jeszcze zle nie wychodziło.

Jutro pojadę i zobaczę jak to auto wygląda na moje oko

Opublikowano

Nawet mając motor od Mki nie znaczy że masz jeździć bokiem. Poza tym te forum nie popiera palenia gumy, właśnie takie chciałbym zmienić u ludzi. Bez względu na silnik masz możliwość palić gumy i jeździć bokiem. Wszystko zależy od użytkownika. Po prostu 2.0 inaczej chodzi, lepiej przyspiesza. Jeżeli na miasto to 2.0 lepszy (dokładnie 1991). Zawsze przydaje się zapas mocy. Poza tym tylny napęd w porównaniu do przedniego ma utratę mocy. Użytkownicy 316i i 318 twierdzą że przy 4 osobach i klimie silnik ma duże obciążenie.

Wybór należy do ciebie. My jedynie próbujemy ci doradzić żebyś był zadowolony. Osobiście mam 2.0 i jestem zadowolony, poza tym w warsztacie stoi 2.5 ale z 2.0 jestem bardzo zadowolony.

Sprzedam VW Corrado G60.

Mój Turas

Opublikowano
kurde ten komis... moze lepiej od prywatnego kogos? a na forum nikt nie chce nic sprzedac?? patrzyles w dzial gieldy ??:) ja bym szukal auta po forach bo tu sa w wiekszosci ludize którzy dbaja o auta i nie katuja ich jak nie normalnie ;)
Opublikowano
Ja jakiś czas temu miałem na sprzedaż 320i za 6000zł bardzo zadbaną pod względem technicznym. I każdy wybrzydzał, że za drogo, choć same części które w nią wsadziłem w ciągu 6 miesięcy kosztowały właśnie 6000 :)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.