Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opiszę problem ...

Pod maską straszne tłuczenie jakby coś się urwało. Diagnoza mechanika - rolka przy sprężarce klimatyzacji.

Samej rolki nie da się wymienić - w grę wchodzi tylko wymiana / regeneracja sprężarki.

Ile kosztuje nowa sprężarka i wymiana w ASO wiem, chciałem dowiedzieć się jaki jest realny koszt regeneracji plus wymiana poza ASO ?

Opublikowano
podejrzewam że rozleciało się łożysko w kole pasowym sprężarki, koszt 50zł.
Opublikowano
własnie jestem na etapie wymiany tegoz własnie łozyska i na 100% da sie go dokupic i wymienic,a propo,ma ktos moze jakies informacje jakie to łozysko tam siedzi? chodzi mi o wymiary! sprezarka oczywiscie DENSO przedlift
Opublikowano

Koszta regenracji zależne są zapewne od regionu.

W Warszawie regeneracja to ok 800pln, wymiana wspomnianego łożyska ok 450pln.

Nową widziałem za 900-1100pln (pre LCI, 320d)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
a jaki jest koszt w aso?

Sama sprężarka klimatyzacji kosztuje ~ 3,800 zł. O robociznę nie pytałem.

Nie wiem w ogóle skąd BMW bierze takie ceny bo, że z księżyca to za mało powiedziane.

Sprężarka klimy w ASO ok 3800 PLN, ta sama sprężarka DENSO w Intercarsie bez zadnych zniżek 1561 PLN, w sieci w jakimś sklepie ze sprzętem DENSO znalazlem za 1400 PLN a nie szukałem długo. Myśle, ze jest szansa znaleźć za ok 1200-1250 PLN.

Sam jestem ciekawy ceny regeneracji kompresora, należy tylko zwrócic uwagę, ze czasem wymienia się tylko łożysko kola pasowego a czasem kompletna regeneracja z wymianą wszystkich uszczelnień. Wymiana samego łożyska myśle, ze nie powinna kosztować wiecej niż 200-300 zeta, to robota na 30 min na wyjętej sprężarce.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam wszystkich. Jakie były objawy, że stwierdziłeś że sprężarka klimy do wymiany? u mnie też słychać takie dziwne wycie - nie jest to alternator ponieważ już po naprawie i bez zmian. Słychać to np. na biegu jałowym jak się dodaje gazu to słychać takie wycie... i własnie z okolic alternatora/ sprężarki..
Opublikowano

podpinam się pod temat. Właśnie przed sprzedażą auta chciałbym zlikwidować to buczenie przy dodawaniu gazu.

Mechanior u którego wymieniam filtry i olej po zdjęciu paska stwierdził że to kompresor klimy wyje.

Mówi że kompresor który siedzi w moim aucie jest nierozbieralny i łożyska nie da się wymienić. Podobno czeka mnie wymiana na nową lub regeneracja.

może ktoś zorientowany w temacie potwierdzić lub zaprzeczyć słowa mojego znachora..??

Jeszcze gorąca prosba. może ktoś podać mi wymiary łożyska które siedzi w mojej spręzarce..?? Chciałbym kupić łożysko i pojechać ma wymianę

U mnie najprawdopodobniej siedzi sprężarka DENSO 6SBU14C

• 4 lata później...
Opublikowano

Witam,

Czy ktoś się orientuje jakie dokładnie jest łożysko w sprężarce klimatyzacji w bmw e90 ? mam sprężarkę która ma z przodu śrubą na torx a nie zwykły sześciokątny łeb.

taka jak na zdjęciu : 646314639_2_644x461_sprezarka-klimatyzacji-bmw-20-benzyna-e90-91-92-dodaj-zdjecia_rev002.jpg