Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od początku.. Jakiś czas temu padła mi turbina, auto zjadło prawie cały olej w silniku, kupiłem zregenerowaną, dałem mechanikowi, wymienił, wszystko spoko, zaniepokoiło mnie to, że turbo włącza się od razu po wciśnięciu gazu, "mechanik" powiedział, że to nie przeszkadza, więc to olałem. Niestety po przejechaniu jakiś 100 km jakby mu się coś pop.....ło i samochód przestał kompletnie wchodzić na obroty, 3 - 3,5 tyś to max - wskazówka od spalania przy 2 tyś obr pokazuje 20l :shock: Zawiozłem auto do innego mechanika, tym razem lepszego, który od miesiąca, może ciut mniej szuka rozwiązania, cokolwiek by nie wymieniał samochód zachowuje się nadal tak samo, nie wiadomo czemu. Koledzy, jestem już totalnie załamany, nie mówiąc o tym ile już kasy poszło na becie, jeżeli spotkaliście się z podobnym problemem, napiszcie jakieś propozycje, co to może być?

Dziękuję z góry za jakąkolwiek pomoc.

Opublikowano

Z przepływomierzem coś robił i nic.

Co do DISa, on sie bawił komputerem wraz z serwisantem BMW (jacyś tam koledzy z nich), nie wiem jakim programem, ale mówili, że nie pokazuje błędów...

Opublikowano
Błedów nie będzie pokazywał, trzeba zobaczyć wszystkie parametry w czasie jazdy i ktoś kto ma o tym pojęcie musi je dobrze zinterpretować
Opublikowano
No to wiec widzisz kolego do jakich znawców zaprowadziłeś auto :duh: Tak jak pisałem jeśli któryś z nich ogarniał by program diagnostyczny to odrazu by znalazł przyczynę .Nawet INPA by to zweryfikowala .Dletego wszystko na co pozwalają mi warunki garażowe robie sam nie oddaje auta partaczom ,wymieniaczom ,naciągaczom . :cool2:
Opublikowano
Generalnie kabel mam, inpe też - nie pokazywała błędu, to dałem to w ręce "specjalisty" ... Generalnie dałem komuś kogo mi zaproponowano, bo do serwisu bmw bym nie ryzykował, oni dopiero mają ceny :duh: Tak jak wyżej napisałeś, ktoś musi zobaczyć wyniki podczas jazdy i odpowiednio je zinterpretować, a ja znam się co najwyżej na wymianie żarówki :) dzięki jeszcze raz za pomoc :)